Festariasuvinkkejä parin vuoden takaa

Viime viikonloppuna Joensuussa oli häppeninkiä. Minun oli tarkoitus matkata vkl Lappeenrantaan, mutta pieni kuume jätti minut hieman vastentahtoen kotiin ja sain sitten osani Ilosaarirockista. Lähinnä kuulin musiikkia meille kotiin (ainakin 3km päästä), kuulin rakettien paukkeen ja näin sen ihmispaljouden, joka festareista oli menossa nauttimaan. 
Harmittaa vähän etten päässyt rokkiin tänä vuonna, mutta voisin veikata että joku kesä tullaan sitten ihan sitä varten lomailemaan Joensuuhun. 
Festareista tuli kuitenkin mieleen pari vuotta sitten vanhaan blogiin tekemäni festariasu-postaussarja. Ja ajattelin jakaa teille tänään niitä kuvia, sillä voisin edelleen lähteä näissä vaatteissa kyseisille festareille. Ja jos niistä olisi vaikka inspikseksi jollekin loppukesän festareille. 

Tämä asu oli Ruisrock-inspiraationi ja tästä asusta kaikki lähti. En tainnut 2015 kesänä käydä yksilläkään festareilla, mutta keksin tehdä festariasuista inspispostauksia. Lähinnä keskityin niihin festareihin, joilla olin itse käynyt ja kerroin tarinoita niistä. Tämä Ruisrock oli ainoa poikkeus, sillä siellä en ole koskaan päässyt vierailemaan.

Summer upissa olen käynyt kahdesti. Vuonna 2010 ja 2014. Ensimmäisestä on jäänyt mieleen pari poikaa Borat-uikkareissa ja Petri Nygårdin saapuminen helikopterilla ja jälkimmäisestä Sean Paulin huippukeikka. Tämä asu sai kipinän Anna Abreun Bandana-biisistä. Ja tuo kiharakampaus on edelleen yksi luottokampauksista.



Ilosaarirock on ollut ensimmäinen festari, jossa olen käynyt ja siltä reissulta onkin paljon muistoja. Nyt osa niistä on konkretisoitunut vielä jälkikäteen, kun olen käynyt samoissa kaupoissa muutettuani Joensuuhun tai kun kävin toista kertaa ikinä Linnunlahdella ysärirokissa.

Jurassicrock on jäänyt selkeästi mieleen, sillä meitä oli iso yli parinkymmenen hengen porukka taipalsaarelaisia leiriytyneenä samaan paikkaan. Niillä festareilla parasta olikin ehkä seura. Tähän asuinspikseen tein tuon kimonon itse. Ja jälkikäteen mietittynä shortsit olisivat voineet olla hametta kivemmat. 

Flow festarit oli mun mielestä kulttuuritapahtuma isolla K:lla. Siellä oli musiikin lisäksi paljon katutaidetta, hirveästi eri ruokapaikkoja, koristeluita ja tosi erikoista musiikkia. Flowssa näin kuitenkin Alicia Keysin mikä oli mulle iso juttu. 

Blockfestit on ehdottomasti sellaiset johon haluisin vielä uudemman kerran. Festari keskellä kaupunkia, hirveästi hyvää musiikkia (niin paljon että pitää valita mitä haluaa mennä kuuntelemaan). Sain yhteiskuvan Raappanan kanssa, tanssin hulluna Redraman tahtiin, saatiin kokea yks Cheekin hienoimmista keikoista siihen asti ja nähtiin Snoop Dog. Onko mitään parempaa?

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3