Mitä pitää ottaa huomioon muuttaessa?

Olen täällä jo muutamaan kertaan väläytellyt juttua meidän muutosta, ja tosiaan muutaman viikon päästä pakataan kimpsut ja kampsut ja muutetaan meren äärelle Kotkaan. Tai oikeestaan ollaan jo aloitettu pakkaaminen ja eka autollinen tavaraa lähtee huomenna Lappeenrantaan. Ne ovat sitten ikäänkuin jo puolessa välissä matkaa menossa.
Mulle tää on jo vuoden sisään kolmas muutto (jaiks!), joten tää alkaa hoitua jo rutiinilla. Mutta koska haluan samalla muistutella tässä loppukesän muuttorumbassa muitakin muuttajia, niin keräsin teille mun oman muuttajan muistilistan!


- Lue KonMari-kirja ja aloita tavaroiden raivaaminen. Nyt kaksi jätesäkillistä vaatteita myyneenä voin kertoa, ettei se urakka ollut vielä siinä. Eikä tässä ole vielä huomioitu kaikkea muuta tavaraa, joita en enää yhtäkkiä koekaan tarvitsevani.
- Muista irtisanoa ylimääräiset netti-, vesi- ja sähkösopimuksesi, jos muutat opiskelijaasuntoon. Onneksi Fortum soitti heti seuraavana päivänä kun oltiin tehty muuttoilmoitus.
- Jos olet tehnyt vuosi sitten määräaikaisen nettisopimuksen, mutta et saa käyttää modeemiasi uudessa opiskelijakämpässäsi, olet kusessa! Toivottavasti löydät jonkun joka ostaa sinulta sekä laitteen että nettisopimuksesi jäljellä olevaksi sopimusajaksi.


- Jos olet uusi opiskelija, muista että asumislisää ei enää makseta, vaan joudut hakemaan yleistä asumistukea. Tämä meilläkin edessä, sillä Petja lähtee opiskelemaan. Jos olet jo yleisen asumistuen piirissä, muista tehdä muutoshakemus!
- Muista hankkia muuttoauto ajoissa. Niinkuin sanoin loppukesästä on muuttorumba ja monet muuttofirmat ovat jo vuokranneet autonsa kuun viimeisille viikonlopuille.
- Tarkista, että uudessa asunnossa on tilaa kaikille tavaroillesi. Jos ei, niin tiedätkö jo mistä voisit luopua. Jos et, lue KonMari! :D
- Muista hakea autopaikkaa. Varsinkin keskusta-alueella voi olla hankala parkeerata auto luvallisesti lähelle omaa asuntoa.

Ei ranskalaislaatikko mutta muutkin on näköjään kelvanneet!

- Jos mahdollista, niin aloita vanhan asunnon siivous hyvissä ajoin. Esimerkiksi ikkunat, seinät, jääkaappi, uuni ja hellantaus on kiva olla puhtaina muuttopäivänä. Vähän saattaa ärsyttää jos hieman ennen avainten luovutusta huomaa jonkun näistä jääneen.... Nimim. kokemusta on!
- Muista hankkia tarpeeksi kantoapua muuttopäivälle. Sekä vanhalle että uudelle asunnolle. Huomaa myös, että yllätyksiäkin saattaa tapahtua. Esimerkiksi muuttoauto saattaa hajota kesken muuton. Silloin kannattaa olla suunnitelma B. Onneksi kaverin isäkin saattaa rientää apuun! :D
- Hanki tarpeeksi muuttolaatikoita. Omani olen aina hakenut Mäkkäristä, sillä ranskalaislaatikoita kestävämpiä laatikoita saa hakea. Astioille suosittelen pinottavia muovisia laatikoita.


Tuleeko teille vielä mieleen jotain hyviä vinkkejä?

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3