Ahvenkeitto-resepti

Täällä ollaan! Nimittäin Kotkassa. Maanantaina kun herättiin meillä oli ehkä kymmenen laatikkoa pakattuna (+ yksi autollinen oltiin viety tavaraa jo Lappeenrantaan). Ei silloin tiedetty että seuraavana päivänä tulisi muuttoauto. Tai että käytäisiin tiistai-iltana nukkumaan uudessa kämpässä.
Nyt on kuitenkin laatikot purettu (lukuunottamatta niitä, jotka saapuvat tänään sieltä Lappeenrannasta) ja keretty rentoutuakin, kun edellisviikko meni Janakkalassa mökillä. 
Veikkaan, että lähes jokaisen suomalaisen mökkeilijän mökkipuuhiin kuuluu kalastus. Tai ainakin niiden, joilla vesi on lähistöllä. Niin meilläkin. Käytiin laskemassa verkkoja ja katiskoja, virvelöitiin, ja minä keskityin ihan perus pohjaonkeen ja mato-onkeen. 
Kotiin palatessa meillä oli muutama savustettu ahven kyydissä ja Petja halusi tehdä niistä ahvenkeiton. En ollut aiemmin edes syönyt sellaista, mutta ai että siitä tuli niin hyvää. Ja perinteisesti haluan jakaa ohjeen teillekin. Tiedättepähän mitä tehdä niille ahvenille, joita nostatte sieltä järvistä.


½ l Kalalientä
1 rkl Voita
½ kpl Sipulia
300g pakastevihanneksia (jos haluaa päästä helpolla), meillä peruna, porkkana, purjo, sipuli -sekoitus
10 kpl Kokonaista pippuria
(1 kpl Laakerinlehteä)
n.300 g Ahvenfileetä
2 dl Kermaa
ruohosipulia
timjamia
Tee kalaliemi, joko kalaliemikuutioista (niinkuin me) tai kalanperkeistä keittämällä niitä vedessä. Sulata voi kattilassa ja jos käytät tuoretta sipulia, kuullota se. Lisää kalaliemi ja kasvikset, laakerinlehti ja pippurit. Keitä juurekset kypsiksi, jonka jälkeen sammuta levy ja lisää ahvenpalaset kuutioituna. Anna kalan kypsyä kuumassa liemessä ja lisää lopuksi kerma ja loput mausteet.

Vinkki: Savustetuista ahvenista tulee hyvä maku keittoon.

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3