Tummat silmänaluset piiloon

Mulla on nyt kolmen viikon ajan ollut kokeilussa erilaisia ruoka-aineita tummien silmänalusten vaalentamista varten. Huomasin sillon kolmisen viikkoa sitten, että mun silmänaluset oli tummentuneet lyhyessä ajassa huomattavasti ja oli vähän inhottavaa katsoa peiliin aamuisin kun takaisin tuijotti etäisesti tutulta muistuttava panda. Silmänalusten tummentuminen voi johtua monesta eri asiasta: huono aineenvaihdunta, vähäiset yöunet, vähäinen veden juonti, vääränlainen ruokavalio, stressi ja esimerkiksi jatkuva koneella ja muilla näyttöpäätteillä roikkuminen. Voin kyllä kuvitella kuinka monta noista oli syynä omiin pusseihini. Pienellä netin selailulla löysin kuitenkin paljon ohjeita luonnollisesta silmänalusten vaalentamisesta ja päätin ennakkoluulottomasti kokeilla näitä. Lähes jokaisen ruoka-aineen kohdalla suositeltiin käyttämään menetelmää joka päivä 2-3 viikon ajan tulosten saavuttamiseksi. Jonkin verran mielestäni omani vaalenivat, enemmänkin olisi voinut tapahtua jos joka päivä olisin muistanut näitä tehdä. Mitään kameran linssillä huomattavaa muutosta ei kuitenkaan tapahtunut, enkä välttämättä halua julkaista projektin alussa ottamaani kuvaa missään julkisesti. :D


1. Tomaatti ja sitruuna
1tl tomaattimehua
1tl sitruunamehua
Sekoita ainekset keskenään ja levitä seosta halutulle alueelle. Anna vaikuttaa 10min ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Toista kaksi kertaa päivässä.
Miten toimii?
Tomaatti sisältää lykopeenia, joka hidastaa ihon vanhenemista ja suojaa ihoa UV-säteilyä vastaan. Sitruunaa tunnetusti käytetään esimerkiksi hiusten vaalentamisessa, koska sen sisältämä C-vitamiini peittää ja vaalentaa tummentumia. Muita hyviä C-vitamiinin lähteitä ovat appelsiinit ja greipit.
Tää metodi toimi mun mielestä kaikista nopeiten. Musta tuntuu et yhden kerran jälkeen tummentumat näyttivät jo hieman vaaleammilta. Plussaa myös siitä, että samaa seosta käytin samalla pienentämään ja vaalentamaan mun finnejä. :D Josta tulikin mieleeni, että tulossa on myös postausta mun kauneudenhoidossa käyttämistä ruoka-aineista.


 2. Peruna
1 raaka peruna
Kuori ja raasta peruna. Valuta raastetusta perunasta nesteet ja kasta kaksi vanulappua nesteessä täysin kosteiksi. Aseta vanulaput silmänalusille ja pidä huoli että ne peittävät hyvin halutut alueet. Anna vaikuttaa 10min ja huuhtele alue kylmällä vedellä.
Miten toimii?
Peruna sisältää entsyymejä, tärkkelystä ja C-vitamiinia, jotka hoitavat silmänalusia ja vaalentavat niitä.
Tätä olen kokeillut vain pari kertaa, mutta en huomannut heti suurta muutosta. Pitää vaihtaa ehkä isompaan perunaan, jotta nestettä tulisi vielä enemmän.


3. Kurkku
2 viipaletta kurkkua
Aseta kurkkuviipaleet silmillesi ja varmista että ne peittävät hyvin halutut alueet. Anna vaikuttaa 10min ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Toista kahdesti päivässä.
Miten toimii?
Kurkku sisältää paljon antioksidantteja, jotka auttavat hoitamaan tummia silmänalusia.
Tämä oli näistä ainoa tuttu metodi. En vaan tainnut kertaakaan pitää viipaleita kahta kertaa päivässä. Pitäiskö mun tehä seuraavat kolme viikkoa tämä projekti vähän huolellisemmin. :D


4. Maito ja mantelit
2 mantelia
tilkka maitoa
Murskaa mantelit niin pieneksi kuin saat (esimerkiksi pussissa ja kaulimella rullailen) ja lisää murskan sekaan tilkka maitoa. Levitä tahna halutulle alueelle ja anna vaikuttaa 10min. Huuhtele pois kylmällä vedellä.
TAI
lasillinen maitoa
Upota kaksi vanulappua kylmään maitolasiin ja anna lappujen imeä itsensä täyteen maitoa. Aseta vanulaput silmille ja varmista että ne peittävät halutut alueet hyvin. Anna vaikuttaa 15min ja huuhtele huoneenlämpöisellä vedellä.
Miten toimii?
Mantelit sisältävät E-vitamiinia, joka saa ihon hehkumaan ja lievittää tummia silmänalusia. Maidossa puolestaan on maitohappoa, joka tasoittaa ja paksuntaa silmänympärysihoa. Happo myös vähentää selkeitä juonteita ja ryppyjä.
Manteli-maito-tahna oli ehkä hieman vaikea levittää, mutta tahnan huuhtomisen jälkeen iho on oikeasti tosi kosteutetun ja sileän tuntuinen. Ja ehkä ne silmänalusetkin siitä vaalenivat hieman. Muita hyviä vaalentavia "ruoka-aineita" ovat: manteliöljy, teepussit, mintunlehdet ja ruusuvesi. Nämä pitää laittaa itsekin vielä kokeiluun.
Kaiken kaikkiaan musta tuntuu, että nämä oikeesti toimivat. Pitää vain muistaa käyttää niitä joka päivä ahkerasti ja säännöllisesti sen kolme viikkoa. Ja näiden lisäksi tietenkin käyttää silmänympärysvoidetta! :) Nyt taidan käydä pesemässä meikit pois ja raastaa perunan yhtä satsia varten ennen nukkumaan menoa. Hyvää yötä! :)
Ps. Jos et jo seuraa starboxia (@starboxfi) Snapchatissa, niin nyt kannattaa viimeistään käydä seuraamassa. Mä päivittelen siellä ens viikon! :)

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3