Kesäkurpitsa-soijarouhelasagne

Oon viimesen vuoden aikana oppinu tavallaan kokeilevaks kokiks ja etsiny rohkeasti uusia reseptejä. Kaikki on olleet aika hyviä ja siks haluisin taas jakaa teidän kanssa yhden sellaisen. En ole itse kasvissyöjä, mutta veljeni aloitti tämän vuoden alussa kasvispainotteisemman ruokavalion ja siksi porukoillakin käydessä on nykyisin joskus kasvisruokaa. Olen itsekin kokeillut nyt erilaisia kasvisruokia, viimeisimpänä kesäkurpitsalasagnea, johon vaihdoin jauhelihan tilalle tummaa soijarouhetta. Soijarouhe on mun mielestä ihan oiva vaihtoehto jauhelihalle, sillä se on aika halpaa siihen nähden mitä sitä tulee käytettyä. Puolen kilon pussi tais kustantaa noin 4€, eikä sitä kulu yhtä reilusti kuin jauhelihaa.


Ainekset

1 kesäkurpitsa
suolaa
Tomaattikastike
400g tomaattimurskaa
2dl tummaa soijarouhetta
1rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
3dl juustoraastetta


Viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa ja ripottele viipaleille suolaa. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Laita tomaattimurska valumaan siivilään. Kuumenna soijarouhe ja öljy pannulla sekä lisää joukkoon sipulit. Lisää tomaattisose ja -murska. Mausta. Laita uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, 2 desiä juustoraasteesta ja tomaattikastiketta niin, että kesäkurpitsa tulee pinnalle. Ripottele päälle 1dl juustoraasteesta. Kypsennä 40 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Musta tästä tuli oikein hyvää, maistuu melkein tavalliselle lasagnelle, eikä soijarouhettakaan erota jauhelihasta. Ja kaiken lisäksi vielä ihan mahdottoman helppo valmistaa. Ootteko te ikinä kokeillu kasvislasagnea?

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3