Opiskeluvinkkejä

Täällä taas! Blogi jäi todella hiljaiseksi kun sain kuulla, että mulla oli enää alle kaks viikkoa aikaa tehdä loput kirjaesseet ja lukea ne kirjat. Sain onneksi hyvän aikataulun tehtyä (melkein täysistä työpäivistä huolimatta) ja lukusuunnitelmakin piti. Hirveästi ei voi olla aikaisemmassa opiskelussa hurraamista, jos luin nyt näiden noin kahden viikon aikana enemmän kirjoja kuin koko ammattikorkeakoulun aikana. Torstaina enää viimeinen homma jäljellä, kun pääsen opponoimaan (ja englanniksi vielä).


Nyt kun sain kouluhommat tehtyä ja tuli opittua muutama kikkakin kantapään kautta, niin haluaisin jakaa teille mun vinkit tehokkaaseen opiskeluun.

1. Tee itsellesi aikataulu. Ei haittaa vaikket täysin pysyisi siinä, mutta se antaa jo parempaa suuntaa siitä, mitä sinun pitäisi milloinkin tehdä. On myös helpompi sanoa kavereille, että tänään en voi lähteä, kun teen koulutehtäviä, mutta torstai olisi vapaa.

2. Tee tehtävät pöydän ääressä, älä makaa sohvalla. Tää oli ehkä pahin virhe minkä tein. Miettikää kaks viikkoa ennen töitä ja töitten jälkeen sohvalla maaten, joko kirja kädessä tai läppäri sylissä (niin kuin tälläkin hetkellä :D). Niskat menee väkisinkin jumiin. Ja vatsalihakset paistaa nyt poissaolollaan.


3. Pidä huoli energian saannistasi ja veden juonnista. Varsinkin veden juonti meinasi unohtua monesti. Mulle ainakin veden juomatta jättäminen aiheuttaa jo itsessään päänsärkyä, mutta se vaikuttaa vahvasti myös aivojen toimintaan. Mitä vähemmän vettä juot, sitä enemmän sinulla on myös nälkä. (Oletko huomannut miten koulutöitä tehdessä tulee snackailtya aina?)

4. Muista liikkua. Sen jälkeen kun niskani menivät jumiin sohvalla makoilusta ja olin siirtynyt takaisin pöydän ääreen, niin ryhdyin tekemään joka aamu pientä venyttelytreeniä heti herättyäni. Se avasi jumiutuneita hartialihaksia ja vetreytti heti alkavaan päivään. Muutenkin kannattaa liikkua istumisen lisäksi ja kehittää varsinkin keskivartalon lihaksia, jotka pitävät sinut ryhdikkäänä istuessasi.

5. Etsi oma hetkesi tehdä koulutehtäviä. Kaikki eivät tykkää tehdä aamulla töitä. Toiset taas eivät jaksa enää illalla pistää tikkua ristiin töiden tai koulutehtävien eteen. Minä kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Vaikka tein usein töiden jälkeenkin hommia keskiyöhön asti, niin parasta aikaa minulle oli kyllä ehdottomasti käydä tehtävien kimppuun heti aamupalan jälkeen.


6. Jos olet visuaalinen ihminen, hahmottele tehtäväsi johonkin nähtäville. Tämä auttoi minua valtavasti opinnäytetyöni kanssa. Olin kerännyt teoriaosuuteni ryhmittäin seinälleni ajatuskartaksi, joka auttoi haahmottamaan teorian sisältöä. Käytin samaa tekniikkaa myös kirjojen kohdalla. Laitoin seinälle merkkejä, niin paljon kuin minulla oli kirjapisteitä vielä kerättävänä, ja revin niitä seinästä, sitä mukaa kun kirjoja tuli luettua. Ajatuskartat ja piirrokset ovat myös hyviä.

7. Nuku tarpeeksi. Tiesitkö, että viikon univaje saa 30-vuotiaan aivot vastamaan lähes 60-vuotiaan aivoja, kun hän on liian väsynyt. Eikä univajetta saa korjattua edes viikossa takaisin, vaan siihen menee vielä enemmän aikaa. Yritin koulutöitä tehdessä nukkua vähintään seitsemän tuntia yössä, välillä tunnit jäivät kuuteen ja muutaman yön taisin nukkua tarkoituksella viiden tunnin unilla, jotta kerkesin aamulla takaisin lukemaan. Hullua!

8. Laita puhelin kiinni, jos ajaudut selailemaan sitä vähän väliä. Tämä vinkki olisi minun pitänyt itsekin panna täytäntöön. Olen muutenkin ollut vähän somekoukussa viime aikoina. Varsinkin silloin kun teen jotain "tylsää", niin saatan jättää hommat kesken ja seuraavaksi huomaan selaavani puhelinta. Jos puhelin ei vain pysy poissa kädestä, niin sulje se kylmän viileästi. En usko, että koulutehtäväsi aikana kerkeää tapahtua mitään kovin tärkeää.


Nyt kun kouluhommat ovat itselläni päätöksessä, niin ryhdyn suunnittelemaan postauksia tänne blogin puolelle. Ihanaa kun pääsee vihdoin kuvailemaan uusia vaatteita ja ulkonakin on nyt noin hyvät kuvausmahdollisuudet, kun maa on valkoisena.

Kuvien linkit klikkaamalla kuvaa. ;)

4 kommenttia

 1. tiesitkö, että pinterestistä ei saa kopioida kuvia ilman kuvaajan lupaa. niinkuin ei mistään muualtakaan internetistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin, ja ne saa jakaa jos linkki löytyy. Lisäänpä myöhemmin, kiitos muistutuksesta :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus :)! Ite oon kanssa huomannut ton että vettä kannattaa juoda ja paljon tai muuten tulee äkkiä pää kipeäksi.

  fashionsituation.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! :) Ja se on joo totta, miten noin pieni asia voi vaikuttaa päänsärkyyn :D

   Poista

Iso kiitos kommentistasi! <3