Joulukalenteri: 1. adventti - joulukoristeet

Heipsansaa! Aattelin taas kokeilla jotain ihan muuta kuin normaalisti ja tehdä joulukalenterin. Mun kalenteri painottuu nyt pelkille adventeille, eikä sisällä mitään kilpailuja tai muuta jännää. Mut sitäki enemmän haluun jakaa hyvää joulumieltä ja ideoita ja vinkkejä jouluun. :) Tänään alotan ihan perusjoulukoristelulla, koska itelläni nää koristeet on kohta jo toista viikkoa esillä. Koristeluista se joulun odotus taidetaan juuri monessa kodissa aloittaa.


Tänään aamulla kävin vääntämään itelleni ovikylttiä. Olin pitkään ajatellut, että teen oveen jonkun kiva jouluisen kranssin, mutta ajatus vaihtui Pinterestiä selatessa pelkäksi ovikyltiksi. Lumihiutaleen ja seiskan tein kuumaliimapistoolilla, joiden päälle ripottelin vielä hilettä. Multa löytyi jemmasta tuollanen kiiltävä paperi, jonka liimasin pahville. Nuo tähdet irrotin pihtien kanssa vanhasta rannekorusta. Yläreunaan kiristyssiima ja taiteilu oli valmis oveen. Kuumaliimapistoolilla voi tehdä lumihiutalekoristeita myös suoraan ikkunaan!


Tuon kimallehirvi-taulun oon tehnyt noin vuos sitten ite. Piirsin paperille haluamani ääriviivat, levittelin ääriviivojen sisäpuolelle liimat ja heitin glitterit päälle. Jälkeenpäin ajateltuna hileet olisi voinut kiinnittää vielä hiuslakalla. Maljakon täytin ylimääräisillä joulupalloilla ja niiden seuraksi aion viritellä vielä punaisen joulunauhan, kunhan sen jostain ensin hankin. Halpa ja näyttävä koriste.


Lipaston päälle ostin tollaisen valosarjan Tokmannilta kympillä!! Näitä palloja voi tehdä myös ite, joko valosarjaan lisättäväksi tai vaikka kuusenkoristeiksi. Löysin Pinterestin kautta yhden hyvän ohjeen (sivu on espanjaks mut kuvat puhuu kyllä puolestaan).


Mä tykkään vaihdella mun kuusen väriä vuosittain. Viime vuonna olin ihan in lööv sinisen ja hopeen yhdistelmään, tänä vuonna punanen on kova juttu. Kävin ostaa Clas Ohlsonilta kuparin ja mustan värisii palloja ison paketin ja kelasin yhistää kuparin ton punasen kaa. Ihan sika makee kuusi vai häh :)Niin kun näkyy ni tän vuoden väri on ehottomasti punanen. Oon kaiken lisäks kattonu myös vaatekaupassa hirveesti punasia vaatteita (mitään ei oo ihme kumma tarttunu kuitenkaan vielä mukaan). Lumihiutaleet on myös mun mieleen ollu jo monta vuotta, ne on niin nättejä.


Koska mulla ei ollu hirveesti punasia koristeita olemassa, niin väsäilin yks viikonloppu itelleni punasen lumihiutaleen. Näitä on joskus tullut tehtyä ala-asteella. Tosi simppeli ohje, ei tarttee ku punasta paperia, sakset, teippiä(, nitojan) ja jotain millä hiutale ripustetaan. Olin laittaa tätä ekaks ikkunaan roikkuu, mutta kun mun opparin ajatuskartta katos tosta seinältä ja siihen jäi tyhjä tila, niin laitoinkin hiutaleen roikkuun siihen. Tästä tuli ehkä ihan vähän iso, mut isompi on isompi.Ostin Lidlistä tänään alle kahella eurolla tollasta huopanauhakoristetta, jonka leikkasin kolmeen osaan. Kaks laitoin tohon keittiön pöydälle ja yhden osan olkkarin pöydälle kynttilöitten alle. Tuo kyl saattaa siirtyä tosta kynttilöiden alta, jos keksin sille paremman paikan.

Mut pienillä yksityiskohdilla täst tuli ihan tosi kotoisa ja jouluinen. Vielä himottais ostaa uudet punaset tyynynpäälliset ja punaset tabletit pöydälle, mut saa nyt nähä. En tuu kuitenkaan olee koko jouluu kotona, vaan meen vanhemmille, mutta näillä nyt virittäydytään joulun tunnelmaan.

Mitkä on teiän lempijoulukoristeita ja ootteko jo alottanu koristelun?

3 kommenttia

 1. Huikeita! En oo uhrannu ajatustakaa millekkää joulukoristeille, oisha niitä kiva laittaa mut ei tää kämppä oo koskaa nii siisti et tätä ois järkee koristella :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin joulukortteja aattelin mummoloihin kerranki lähettää :D

   Poista
  2. Väsäät jotain pientä ni vähä tulee tunnelmaa :) Ja hei hyvä ku sanoit, pitää vissii itekki pistää korttitehdas pystyy! :D

   Poista

Iso kiitos kommentistasi! <3