Postcrossing - postikortteja ympäri maailmaa

Mä alotin tämän vuoden alussa uuden harrastuksen Postin innoittamana. Kaikki varmaan tietää tämän uuden Postisen - lapun, jonka välissä tulee mainoksia ja se sisältää tehtäviä, postin uutisia sekä kaikkea muuta postiin ja vähän muuhunkin liittyvää.Helmikuussa Postisen välissä kerrottiin postcrossing-harrastuksesta, jolla on satoja tuhansia harrastajia yli 200 eri maassa. Tarkoituksena on lähettää postikortti, jollekin jossain päin maailmaa ja vastaavasti vastaanottaa kortteja ympäri maailmaa.


Sivustolle rekisteröidytään, lisätään omat yhteystiedot ja valinnaiset muut profiilitiedot. Sivustolta pyydetään osoite, johon ensimmäisen korttisi lähetät. Joidenkin profiileissa voi olla yksityiskohtaisiakin tietoja mistä korteista he pitävät. Kun lähettämäsi kortti on saapunut perille, kirjaa vastaanottaja korttiisi kirjaaman koodin nettisivustolle ja silloin sivusto rekisteröi, että korttisi on perillä. Aina kun lähettämäsi kortti saapuu perille ja koodi on kirjattu, niin vastaavasti sinun osoitteesi annetaan jollekin muulle ja tulet myöhemmin saamaan kortin jostain päin maailmaa. Sinun lähettämiäsi kortteja voi olla matkalla samaan aikaan korkeintaan 5.


Ite oon saanu tähän mennessä neljä korttia: yhden Taiwanista, yhden Malesiasta, yhden Hollannista ja yhden Venäjältä. Oon myös lähettänyt neljä korttia ja tällä hetkellä yks on just matkalla Indianapolikseen Jenkkeihin. :)
Suosittelen postcrossingia kaikille, jotka tykkää eri kulttuureista, kirjoittamisesta, postikorteista tai yllätyksistä. Tää on myös aika halpa harrastus. Ootan sitä päivää ku saan ton yhen seinän täyteen noita postikortteja. Sitä ennen pitää vaa lähetellä ahkerasti :)

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3