Bataattiranut

 Oon nyt innostunut kokkailemaan kaikkea terveellistä ja vegeä.

Ajattelin jakaa teillekin mun uuden lempparin ohjeen. Bataattiranskalaiset on tulleet vahvasti ranskalaisten tilalle terveellisenä vaihtoehtona tässä parin vuoden aikana, mutta itse maistoin tätä herkkua vasta vähän yli viikko sitten. Siskoni oli tehnyt bataattiranuja jo aiemmin ja kokkailimme niitä viikko takaperin mun luona kanansiipien kaveriksi. Tänään tein niitä ekaa kertaa nyt sitten itse. Maku on todella paljon makeampi kuin perunalla, joten oli kiva ottaa ne vähän suolaisemman ruoan kaveriksi. Tänään tein täytettyjä paprikoita jauheliha-tattari-täytteellä ja tattarin vahva maku sopi oikein hyvin bataatin kaveriksi. Resepti on todella helppo, joten kehotan kokeilemaan! :)
Tarvitset:
1 isohko bataatti
2 rkl maissitärkkelystä/perunajauhoja
1 rkl öljyä
1tl valkopippuria
1tl cayennepippuria
2tl paprikamaustetta
1-2tl suolaa
Pese bataatti hyvin juuresharjalla tai kuori se. Leikkaa bataatti samankokoisiin lohkoihin. Liota lohkoja vedessä noin puoli tuntia (tärkkelys huuhtoutuu pois ja näin niistä tulee rapeita). Kuivaa lohkot hyvin liinaan tai talouspaperiin. Sekoita bataattilohkojen joukkoon maissitärkkelys tai perunajauhot, lisää öljy ja mausteet (voi käyttää myös muita mausteita ja lisätä oman maun mukaan). Sekoita hyvin ja asettele lohkot yksitellen riveihin pellille. Paista 225 asteessa noin 30-40minuuttia, kunnes ranskalaisten pinta alkaa rusehtaa.

Mulla tulee yhdestä bataatista noin kaksi pellillistä ranskalaisia ja puolessa välissä paistoaikaa vaihdan pellit päittäin uunissa, jotta kummatkin saavat yhtäläisesti lämpöä (kiertoilmauunissa tätä ei ilmeisesti tarvitse tehdä??). Ihan tosi hyviä näistä tuli, vaikka vieläkin rapeampia saisivat olla. Ehkä ensi kerralla leikkaan vähän pienempiä paloja. Nyt eikun kaikki testaamaan bataattiranuja! :)

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3