Luonnollinen kauneudenhoito


Pinterestin ihmeellisestä maailmasta löytyy aina välillä mielenkiintoisia juttuja kokeiltavaksi. Mä oon ettiny sieltä paljon juttuja liittyen luonnollisten raaka-aineiden käyttöön kauneudenhoidossa, koska mikäs sen kätevämpää kuin ottaa kaapista jotain ruoka-ainetta ja tunkea sitä naamaan uuden tököttipurkin ostamisen sijasta. Lisäksi se tekee vielä hyvää iholle ja hiuksille, kun ei ole aina tunkemassa niihin kaikkia kemikaalimyrkkyjä. Plus että se on halpaa! Ajattelin koota teille tähän tärkeimpiä ja useiten käyttämiäni ruoka-aineita.



SITRUUNA
Käytän sitruunaa kaikista eniten näppyjen poistoon. Otan pumpulipuikolla sitruunamehua purkista ja kuivatan sillä näpyt naamastani ja vaalennan samalla jo valmiita näppyarpia. Sitruuna myös supistaa ihohuokosia, jos joku kärsii niistä.
Sitruunaa käytän myös välillä hiusten vaalentamiseen. Minulla on itseasiassa yksi Four Reasonsin Blonde-shampoo, joka sisältää sitruunamehua (tai happoa?) ja sen tarkoitus on nimenomaan vaalentaa hiusta. Muutamia kertoja on tullut laitettua sitä myös ihan suoraan hiuksiin ennen auringonottoa.



MUSTIKKA
Mustikkaa olen joskus käyttänyt ikään kuin hopeashampoon tapaan, taittamaan keltaisuutta hiuksista. Olen murskannut muutaman marjan tavallisen shampoon joukkoon ja pessyt sillä hiukseni. Toimii kyllä ihan kivasti!



SOODA & ETIKKA
(Muistiinpanoissani luki sooda+estetiikka :D) Tätä comboa käytän eniten hiusten pesussa. Käytän vanhaa lämpösuoja-suihkepulloa, johon lisään noin teelusikallisen soodaa ja loput vettä. Seos sekoitetaan hyvin ja suihkutetaan hiusten tyveen ja mahdollisesti pituuksiin ja hierotaan hyvin. Tämän jälkeen huuhdotaan, tyhjennetään suihkepullo ja täytetään teelusikallisella etikkaa ja loput vettä. Sekoitus ja suihkutetaan hiusten pituuksiin, ikään kuin hoitoaine. Etikkaseos selvittää takut ja siloittaa hiuksen pinnan ja seoksen huuhdottua hiukset tuntuvat aika pehmeiltä.
Aika moni, joka ei pese hiuksiaan shampoolla vaan näillä soodasekoituksilla, käyttää välillä tehohoitona avokadoa, kananmunaa tai hunajaa. Näitä en ole vielä kokeillut, mutta ovat listalla :)
Pst. Sooda+etikka seos on myös ihan superyhdistelmä siivotessa. Vähän vielä sitruunaa ja mahdollisesti astianpesuainetta, niin saa pahimmatkin tahrat putsattua.



SOODA & KOOKOSÖLJY
Tätä seosta olen joskus kokeillut kuorintavoiteeksi. Itse en tätä käyttäisi enää, sillä ihoni on kovin herkkä, mutta paremmalle iholle tämä voisi käydäkin. Sooda puhdistaa ja kuorii ja kookosöljy kosteuttaa.



KOOKOSÖLJY
Sitten tulee pitkä lista. Käytän kookosöljyä hampaiden valkaisemiseen, ihon kosteuttamiseen, ripsien pituuksiin yöllä, kuiviin hiusten latvoihin ja ihon venymäarpiin. Hampaita valkaistessa otetaan noin teelusikallinen suuhun, purskutellaan pitkään ja SYLJETÄÄN pois. En ole huomannut merkittäviä eroja vielä, mutta ehkä jokapäiväinen purskuttelu toisi jonkimmoisen eron. Ripsien pituuksiin sivelen tuotetta vain vähän, ja aamulla huuhdon ylijäämät pois. Tämän pitäisi tehdä ripsistä pidemmät, sama toimii ilmeisesti vaseliinilla. Pitäisi muuten kosteuttaa myös päänahka kookosöljyllä, sitä vaan joutuu pesemään hiuksista sitten muutamaan kertaan pois, etteivät ne näytä pesun jälkeen heti likaisilta.



HUNAJA
Hunajaa olen joskus kokeillut hiuksiin kosteuttavana tehonaamiona, mutta voisi käsitellä useamminkin niin pysyisivät kauniin kiiltävinä ja kosteutettuina. Joskus olen kokeillut hunajaa myös kosteuttavana kasvonaamiona.
Hunajalla voi myös vaalentaa arpia, vaalentaa hiuksia, kuoria huulet (sokerin kanssa), vaalentaa tummia silmänalusia ja vaikka mitä. Nämä pitäisi myös itse kokeilla!
PLUS
Näiden lisäksi käytän erilaisia ruoka-aineita tummien silmänalusten peittämiseen, josta teinkin vasta vähän aikaa sitten postausta. Jotenkin tällainen luonnollinen kauneudenhoito on nyt iskenyt muhun ja haluan antaa iholleni ja hiuksilleni välillä pientä huilia kauppojen kemikaalikoktaileista. Mites te, uppoaako teihin tällaiset omatekoiset kauneudenhoitomenetelmät vai luotatteko kauppojen, apteekkien ja kauneushoitoloiden tuotteisiin? :)

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3