En pidä itsestäni...

Kaikilla on varmasti omat epävarmuudet itsestään. Useimmat meistä varmasti jossain määrin tietävät tunteen, kun katsoo peiliin ja heijastus ei miellytä silmää. Reidet on liian paksut, maha pömpöttää ja silmänalusista huomaa, että univelka on melkoinen. Tai joillakin jokin oma persoonapiirre ärsyttää, mutta silti aina toimii samalla tavalla. 
Käytän kuvituksena kuvia vanhasta blogista (2015)

Itselläni inhon aiheet vaihtelevat. Välillä katson peiliin ja kaikki näyttää suhteellisen hyvältä. Ja välillä taas on niitä päiviä kun mikään ei näytä hyvältä. Ylipäätään olen epävarma:
- vatsastani (tämä on isoin inhon aiheeni)
- reisistäni (toiseksi pahin ällötyksen kohde)
kuivasta ihosta
- pienestä päästä / ylipäätään pään muodosta
- korkeasta otsasta
- "kananrinnasta" (toinen puoli rintakehästäni on koholla)
- leveistä jalkateristä ja lyhyistä varpaista
- terävistä dracula-kulmahampaistani
tummista silmäpusseistani

Siinä oli vasta fyysiset piirteeni. Omassa persoonassani on myös piirteitä, joista en niin välitä, mutta niitä on niin paljon etten jaksa käydä luettelemaan niitä. Luonteenpiirteideni tai oikeastaan näiden ärsyttävien tapojen kanssa teen kuitenkin jatkuvasti töitä ja olen mielestäni tällä hetkellä parempi ihminen kuin esimerkiksi vielä kolme vuotta sitten. Toisaalta oikeanlaisessa seurassa tuntuu, että omatkin parhaat piirteet tulee helpommin esiin kuin ne huonot.

Mutta älkää hätäilkö: minussa on myös paljon puolia, joista itsessäni pidän. Niistä oma postauksensa myöhemmin.
Viime viikolla jäin kyllä pohtimaan sitä, että miksi nykyään pitää arvostella itseään. Todella paljon kauneusihanteita ja -käsityksiä tulee ulkopuolelta ja monesti ne valitettavasti määrittelevät mikä on mielestämme kaunista ja mikä ei. Olen turhautunut tähän ajatukseen, sillä kuitenkin olemme täällä vain kerran eikä loppujen lopuksi sillä ole mitään väliä, oletko viisikymppisenä vielä hehkuvan näköinen tai onko kroppasi tämän hetkisten ihanteiden mukainen.
Rakastakaa siis itsejänne juuri sellaisina kuin olette! <3

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3