Miksi kannattaa katsoa SKAMia?

Varmasti tosi moni on jossain törmännyt tähän sarjaan ja uskon, että monet ovat katsoneetkin. Itse olin kuullut monesti, että sarja on mielettömän hyvä, mutta vasta noin pari viikkoa sitten kaverini hehkutettua sitä, aloin itsekin mielenkiinnosta katsoa ensimmäistä jaksoa. Ekalla kerralla taisin ahmia 8 jakson edestä liikkuvaa kuvaa ja alle viikossa olin katsonut kaikki kahta viimeistä julkaisematonta jaksoa lukuunottamatta. Ja niin kuin monet tietävät (ja joudun itsekin harmikseni todeta) niin sarja päättyi viime lauantaina. 

Mikä SKAM?

Skam on norjalainen nuorten draamasarja lukioikäisistä teineistä ja heidän elämästään. Sarja näkyy Suomessa vain Yle Areenassa ja avausjaksolla oli Suomessa todella suuret katsojaluvut nettisarjalle. Sarjasta on tehty neljä kautta, joista viimeisen kauden viimeinen jakso esitettiin 24.6. Jokaisella kaudella seurataan eri päähenkilöä. Yhdysvalloissa on tekeillä vastaava sarja.


Haluan kertoa teille syitä miksi kyseistä sarjaa kannattaa ehdottomasti käydä vielä Areenasta katsomassa? 
- Vaikka Skam on käytännössä "teinisarja", saa siitä irti minkä ikäiset tahansa. Esimerkiksi meidän äiti on katsonut ko. sarjan kokonaan. :)
- Sarja opettaa suvaitsevaisuutta. Toisen kauden päähenkilö tulee kaapista ulos, ja siinä sivutaan mielenterveyshäiriöitä ja neljännen kauden tyttö on muslimi. Itse ainakin opin islamista paljon sarjaa katsoessa.
- Jaksot on lyhyitä, joten 4 kautta menee nopeasti katsoessa.
- Tarinat on mukaansatempaavia ja hahmoihin on helppo samaistua. Veikkaan, että jokaiselta löytyy joku hahmo, johon itse helposti samaistuu. Itselläni se oli ensimmäisen kauden päähenkilö Eva.


- Muihin nuorten sarjoihin verrattuna Skam kertoo todella aidosti nuorten elämästä. Mitään ei kaunistella.
- Nostalgiapläjäys lukioajoista. Herranjestas siitäkin on kohta kauan!
- Some on otettu vahvasti osaksi sarjaa, mikä on mun mielestä yks hienoimmista asioista nykyaikaisessa sarjassa. Sarjan hahmoilla on myös Instagram-tilit, jotka ovat päivittyneet samaa tahtia sarjan kanssa.
- Ruotsinkieli alkoi kummasti muistua paremmin mieleen ja meillä kuuluu joskus vieläkin "Fy faen" (koska kiroilu norjaksi ei ole yhtä paha, eihän?!)
Ootteko te katsoneet Skamia ja mitä tykkäsitte? :)

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3