Kerroinkin jo Facebookissa, että testasin Smiling Forever -blogin Suvin jakamaa villiyrttilevitteen ohjetta. Samalla yrttien hakureissulla (omalta pihalta) pelastin myös nokkosen lehtiä pienen pussillisen. Aikaa ei ollut paljon, sillä yritin pelastaa kaikki yrtit ennen kuin Petja iski ruohonleikkurin kanssa nurmelle. Ei tarvinnut kuitenkaan ihan ruohonleikkuria pakoon juosta. :D
Tein viime kesänä ensimmäisen kerran itse nokkoslettuja ja tykästyin kovasti. Ainoa vaan, että nokkosten puhdistukseen tai oikeastaan lehtien repimiseen varsista menee aika paljon aikaa. Itse yritin suorittaa toimenpiteen samalla kun katsoin televisiota. Nokkosletut maistuu musta aika samalle kuin pinaattiletut, joten kannattaa rohkeasti testata.
Nokkoset kannattaa aina kerätä nuorena, kun lehdet ei ole vielä pistäviä. Tai sitten vähän vanhemmista voi kerätä yläosasta n. 5cm pätkiä. Autotien vierestä en lähtisi keräämään, mutta omalta pihalta ja muuten puhtailta paikoilta.
Nokkosletut (Myllyn Parhaan ohjeella)
2 munaa
5 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2½ dl jauhoja
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1½ l nuoria silputtuja nokkosenlehtiä (n. 1,5 dl ryöpättynä)
5 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2½ dl jauhoja
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1½ l nuoria silputtuja nokkosenlehtiä (n. 1,5 dl ryöpättynä)
- Huuhdo nokkoset, kiehauta n. 5min, jäähdytä, painele esim. siivilää vasten kuiviksi ja pilko.
- Vatkaa munat kulhossa ja lisää muut aineet. Vatkaa sekaisin. Anna turvota n. ½ tuntia.
- Paista pieniksi letuiksi.
- Vatkaa munat kulhossa ja lisää muut aineet. Vatkaa sekaisin. Anna turvota n. ½ tuntia.
- Paista pieniksi letuiksi.
Ei kommentteja
Iso kiitos kommentistasi! <3