Meikkisiveltimien pesu saippualla

Ihanaa naistenpäivää kaikille naisille ja naistenmielisille! <3
Naistenpäivän kunniaksi ajattelin tänään tehdä tyttömäisen postauksen, ja mikä olisikaan tyttömäisempää kuin meikkaaminen. Mutta tänään ei kuitenkaan meikata vaan huolehditaan meikkivälineistä, eli toisin sanoen pestään siveltimiä.
Oon ite ollut tosi huono pesemään mun siveltimiä ja hävettää myöntää, etten edes muista milloin viimeeksi olisin ne pessyt. Tänään kuitenkin kuumeesta huolimatta reipastuin ja pesin kaikki siveltimet kerralla. Tämä seuraava vinkki oli jopa niin helppo ja yksinkertainen toteuttaa, että pesen varmasti jatkossa siveltimeni useammin.


1. Kastele siveltimet
Valutin pieneen kulhoon vettä, jossa pyöräytin aina siveltimen ennen varsinaista pesua. Jo tässä vaiheessa huomaa kuinka lika alkaa irrota siveltimestä.


2. Pyöritä sivellintä saippuassa
Laitoin oliivipalasaippuan pyyhkeen päälle ja pyöritin kosteaa sivellintä sen päällä. Lika on tarttunut lähinnä harjasten päähän, joten sivellintä ei ole tarvetta painaa kovin kovaa. Pyöritin niin kauan kunnes likaa ei irronnut enää paljoa.


3. Huuhtele
Tämän jälkeen sivellin huuhdellaan juoksevan veden alla. Puristin välissä aina ylimääräisen veden pois, ja samalla näin jos likaa oli vielä jäljellä. Jos sivellin oli vielä likaisen oloinen, pyöräytin sen uudelleen saippuassa. Ja tämän jälkeen taas huuhtelu, kunnes kaikki lika on irronnut.


4. Aseta kuivumaan
Siveltimet olisi hyvä asettaa tukea vasten kuivumaan, jotta pestyt harjakset olisivat alassuin. Tällöin ylimääräinen vesi valuu pois harjaksista. Tuo kaksipäinen sivellin oli hankala, mutta kävin muutaman tunnin päästä kääntämässä sen toisinpäin.


Miten usein te pesette siveltimenne ja millä? :)

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3