Uurnilla nähdään!

Mulla on äänioikeus ollut nyt jo lähes viis vuotta, mutta melkeen jopa hävettää sanoa että en ole sitä kertaakaan käyttänyt. En presidentin vaaleissa, en eduskuntavaaleissa enkä kunnallisvaaleissa. Ennen tätä päivää!

Mulla oli ollut hieno suunnitelma siitä, kuinka perehdyn jokaiseen puolueeseen perin pohjin ja kun puolueeni olen valinnut niin siirryn tutkailemaan ehdokkaita tarkemmin. No ideoiden vieminen käytäntöön asti on välillä vähän vaikeaa. Ja niin oli tässäkin tapauksessa. Ylen vaalikoneen teetin, mutta koska huomasin minulle "sopivien" ehdokkaiden sopivuuden perustuvan siihen, että minulla on osuuskuntatoiminnan takia todella selkeät mielipiteet yrittäjyydestä, ja viisi ensimmäistä ehdokasta olivat kokoomuksesta, päätin unohtaa koneen tulosten tuijottelun.

Loppujen lopuksi pompottelin vihreiden ja keskustan edustajia ja päädyin lopulta toisesta löytyneeseen tuttuun. Ja uskoisin että tämä oli hyvä valinta! Oikeastaan se jo riitti, että edes vaivauduin (hirveä vaiva.....) paikan päälle ja äänestin. Ainakin valituslupa on nyt myönnetty. :D

Huomasin tänään muutaman facebook-kaverini linkanneen Hannu Oskalan blogikirjoituksen seinälleen ja kävin sen lukemassa (suosittelen teillekin). Sen nimi on Jonnet ei äänestä, ja voitte kuvitella millaisen reaktion pelkkä nimi sai mussa aikaan. Eipä mennyt kauaakaan kun tämä tyttö oli rustaamassa numeroa paperille. Hannu kirjoittaa postauksessaan tärkeää asiaa siitä, kuinka se ääni kannattaa käydä jättämässä. Varsinkin meidän nuorten. Jos prosenteissa erot ovat noin 40:n luokkaa nuorten ja vanhojen äänestäneiden välillä, niin kyllähän se karua tarinaa kertoo. Ja varsinkin siinä vaiheessa, kun ne paikat siellä eduskunnassa täyttyvät Paavo Väyrysistä.

Mä olen ihan sitä mieltä, että olisi aika äänestää eduskuntaan enemmän nuoria, meidän ääniä joidenkin täytyy pitää. Sen varmaan jokainen opiskelija huomasi, kun koimme aiemmin keväällä jänniä hetkiä useamman tutkinnon "kieltävän" lain kanssa. Musta jopa tuntuu, että vaikka sinne valittaisiin ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin olleet missään tekemisissä esimerkiksi talouden kanssa, niin juuri heistä saattaisi löytyä joku, joka keksisi tähän ongelmaan ratkaisun. Joku joka ajattelisi asiat uudella tavalla.

Mutta koska en osaa sanoa kuka ehdokkaista olisi tähän kykenevin, niin suosittelen kaikkia - jotka eivät vielä ole ääntään antaneet - ryntäämään uurnille ja antamaan äänensä jollekin uudelle kasvolle! Laitetaan Suomi kuntoon! ;)


Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3