Joulufiiliksen tekee..

Jotkut varmaan pyörittelee siellä päätään, kun kerron että meillä on käytännössä kaikki joulukoristeet jo paikoillaan. Toissapäivänä laitettiin kuusi ja tänään parvekkeelle vielä jouluvalot. Myös tölkki glögiä ja pullo Lidlin (ah niin ihanaa!) sahramiglögiä on uponnut tän viikon aikana.
Meillä alkaa olla siis pikkuhiljaa kotona joulufiilis. Mutta mistä se fiilis oikeen syntyy?


Ensimmäinen asia on jo mainitut koristeet. Oon tosi visuaalinen ihminen, joten koristeet on isossa roolissa luomassa mun joulufiilistä. Joulukuusi, vaikka onkin pieni, on ehkä isoin joulukoriste, joka meiltä löytyy. Sen lisäksi sisustukseen on ilmestynyt jouluviltti, sisävalot, joulunauhaa ja palloja.


Jouluvalot on kans isossa roolissa joulutunnelman luomisessa. Tai valot ylipäätään. Niin kuin joskus kirjoittelinkin, niin joulun tunnelma on jotain niin hyggeä. Se rauhallinen ja seesteinen fiilis silloin jouluaattona. (Meiän äiti ois varmasti eri mieltä tosta rauhallisesta tunnelmasta, kun se aina tekee viime hetken siivoiluja ja ruoanlaittoja. :D) Mutta niin, ne valot luovat osaltaan minusta sitä rauhallisuutta.


Tämäkin tuli jo mainittua, nimittäin glögi. Silloin kuin asuin vielä yksin, niin taisin eräskin joulu juoda kuusi litraa glögiä (tähän lasketaan kaikki mitä olen juonut siitä ensimmäisestä lokakuun purkista lähtien). Tykkään myös tortuista ja pipareista. Tänään just suunnittelin niistä uusia versioita, mitä voitaisiin tänä vuonna tehdä. JA nyt vahva suositus tuolle Lidlin sahramiglögille. Ai että on hyvvee!


Joulukorttien askartelu luo myös tunnelmaa. Varsinkin kun noita näperrellessä alkaa soida joululaulut päässä. Tänäänkin taisin hoilata jotain tiernapoikien laulua samalla. Mutta vihdoin on muuten tuokin operaatio ohi, kun sain tänään nuo tekstitarrat hankittua.


Tän kuun alussa hehkutin mun uutta kosmetiikkajoulukalenteria, mutta sen lisäksi meiltä löytyy myös kolme suklaakalenteria. Yksi mulle ja kaksi Petjalle. :D Saa nähdä saako joku joulukuussa suklaaähkyn!


Lumi. Of course! Meillä on vaan huono tuuri, kun tuntuu että Kotkansaarella lumi ei tunnu millään pysyvän maassa, vaan se sulaa samantien pois. Sitten kun ajetaan n. 10km pohjoisemmas, niin yhtäkkiä tuntuu kuin olisi keskellä Korvatunturia. Mutta niinhän se on, ei se tunnu joululta ilman lunta.


Ja viimeisenä ehdottomasti joululaulut. Meillä on töissä viimeiset pari viikkoa soinut joululaulut ja tunnelman huomaa selkeästi muuttuneen jouluisempaan suuntaan. Siihen vaikuttaa myös vahvasti se, että musiikki on monille iso tunnelman luoja muutenkin. Siivoamiseen on eri soittolistat kuin aamujoogailuun.

Onko teillä samoja joulutunnelman luojia?

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3