Punajuurilevite - RESEPTI

Kävin noin kuukausi sitten Porvoossa syömässä ravintolassa nimeltä Sinne! Paikka oli ihana, skandinaavisen moderni ja mikä parasta, söin varmaan elämäni maittavimman aterian. Meillä oli tehty isolle porukalle valmiiksi pöytävaraus ja kaikki ruoat oli tilattu valmiiksi, kaikille sama menu.
Ruoat tuli pöytään juuri sopivassa rytmissä, jokainen annos oli omanlaisensa taideteos ja erilaiset makuyhdistelmät sekä tekstuurien sekoitukset tekivät koko ruokailusta oikeastaan elämyksen.
Okei, kuulostaa ehkä hirveältä hehkutukselta, mutta vilkaiskaapa heidän nettisivuilleen. Voin väittää että ootte jo kuvien perusteella pitkälti samaa mieltä. Ainakin ulkonäöstä!


Koska oon maan mainio bloggaaja, mulla ei oo kuvan kuvaa annoksista....
Mulla jäi muutamasta annoksesta sellanen olo, että näitä pitää testata kotona. Yks niistä oli punajuurilevite, jota saatiin alkupalaleipien kanssa. Ja ai että se oli niin hyvää!
No munhan oli pakko tehdä sitten oma koesatsi, ja se näytti tältä:


Ehkä vähän juoksevampaa kuin alkuperäinen, mutta maku oli kunnossa. Tähän tuli siis:
  • - Yksi kananmunan valkuainen
  • - Esikeitettyjen punajuurien mehu (valutin vain pussista ylimääräiset)
  • - Yksi paketti tuorejuustoa
Ja nämä kaikki vain vatkaten ja hytkyen sekaisin. Seuraava satsi vaatii varmaan puolikkaan valkuaisen, ettei siitä tulisi noin juoksevaa. Tai vastaavasti enemmän tuorejuustoa. Kerron heti kun täydellinen resepti syntyy.


Mutta me syötiin näitä hyvissä mielin pari viikonloppua sitten, kun mun perhe tuli yökyläilemään meille. Tehtiin siskojen kaa aamupalabrunssi ja hyvin nuo pikkusnacksit näytti maistuvan.
Seuraavaksi voisin testata Bistro Sinnen samettisen herkkutattikeiton. Ehkä vaihdan vain herkkutatit pakastimesta löytyviin kanttarelleihin. Saa nähdä monta kokeiluerää siitä joutuu keittämään.

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3