RESEPTI: Kalaa itämaiseen tapaan

Pitkästä aikaa reseptiä kehiin. Pyytelin tuolla pari kirjotusta sitten postaustoiveita ja Ella halusi ohjetta kalaruoalle. En itekään kovin paljon tee yleensä kalaruokia. Sen jälkeen kun muutin kotoa pois oon tehnyt kerran uunikalaa ja kerran lohta. Muuten mun ruokavalioon kalaa eksyy lähinnä porkkanalettujen väliin, kun teen lohi-, tonnikala- tai katkaraputäytteen. Ehkä pitääkin alkaa valmistaa enemmän näitä kalaruokia, tää oli nimittäin aika hyvää. Ohje ei ole nimestään huolimatta kovinkaan "tulinen" tai mausteinen, ainakaan musta. Sopivasti itämaista sweet&sour-tuntua. Resepti on mun vanhasta köksänkirjasta "Hyvää pataa".


400 g pakasteseitiä (tai kuhaa fileenä)
½ tl sitruunapippuria
Kasvissuikaleseos:
1-2 porkkanaa
(pala juuriselleriä)
½ punaista paprikaa
(pala purjoa)
lohko kiinankaalia (mulla savoijinkaalia)
2 rkl öljyä
Kastike:
2 dl vettä
½ kalaliemikuutiota
1 maustemitta valkopippuria
1 maustemitta inkivääriä
½ rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
½ valkosipulin kynsi
1 tl hunajaa
1½ rkl perunajauhoja tai ohrakasta


1. Asettele kala voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle sitruunapippuri. Kypsennä kala uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia. 
Mä laitoin ekaks uunin lämpenee, sit laitoin kalan vatiin valmiiks ja etenin seuraavaan vaiheeseen. Kalan laitoin uuniin, kun uuni oli tarpeeksi lämmin.

2. Kuori porkkanat (ja juuriselleri). Leikkaa porkkana, paprika,(selleri, purjo) ja kaali ohuiksi suikaleiksi.


3. Kuumenna rasva pannussa ja lisää siihen porkkanan (ja sellerin) suikaleet. Sekoittele niitä muutama minuutti. Lisää suikaloitu paprika (ja purjo). Lisää viimeiseksi kaali.

4. Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa.

5. Lisää kastike kasvissuikaleseokseen ja kaada seos kypsän kalan päälle.

Tarjoa ruoka keitetyn riisin ja salaatin kanssa.

Mun kastike paakkuuntu aika pahasti. En jaksanut sotkea uutta kattilaa, joten otin kasvissuikaleet pois pannulta hetkeksi ja kävin sekoittamaan kastikkeen aineksia kuumalla pannulla. Not good! Perunajauho paakkuuntu, enkä saanut sitä missään vaiheessa kunnolla liukenemaan sinne kastikkeeseen. Muuten lopputulos oli oikein hyvä. Mulla jäi kyllä kaalia ja porkkanoita aika reippaasti jälelle, mutta tein niistä kaalilaatikon (ekaa kertaa ikinä). Sekin oli ihan sairaan hyvää. Sain muuten just gratinoidut tomaatit uunista - vähän iltapalaa. Kyllä tällasesta untuvikostakin aika nopeesti tuli kokeileva kokki, ja priimaa tuppaa tulemahan! Eihän siinä, nautiskelkaa itämaisesta kalasta, mä painun tomaattien kimppuun ja pakkaamaan. Huomenna nokka kohti Espoota! :)

2 kommenttia

  1. Kiitos! Pitää kokeilla kunhan vaan pysyy kaukana siitä saamarin selleristä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Haha, joo älä koske siihen selleriin! :D :D

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! <3