Haaste

Huurussa-blogin Katja haastoi mut ja kymmenen muuta bloggaajaa vastamaan hänen keksimiin kysymyksiin. Teemana oli sopivasti ruoka ja ravinto, sillä olin muutenkin ajatellut kertovani täällä vähän mun uudesta ruokavaliosta. Mutta mennään suoraan kysymyksiin, niin saatte kuulla lisää. :)

1. Syötkö tällä hetkellä jonkin erityisruokavalion mukaan?
Kyllä vain, oon ollut kohta kolme viikkoa maidottomalla ja gluteiinittomalla. En kuitenkaan oo kokonaan kieltänyt iteltäni noita: maitoa tulee juotua kahvin kanssa ja gluteiinia syön satunnaisten leipien muodossa. (Tänään tein just porkkanalettuja, joissa on siis gluteiinia.) Oon huomannu, että vatsa toimii paremmin ilman noita. Ja koska mun ruokavaliossa on nyt enemmän proteiinia, niin oon voinut syödä vähemmän, kun oon ollut pidempään kylläinen. :)

2. Millaisia dieettejä olet kokeillut? (gluteiiniton, vhh, vähäkalorinen)
Sitä gluteiinitonta, maidotonta ja lentoemäntädieettiä. Lentoemäntädieetti ei ole mun mielestä yhtään järkevä vaihtoehto, vaikka se kyllä pudottaa useamman kilon pienessä ajassa. Siinä tulee vaan sika kova nälkä, ja dieetin jälkeen varmasti syö enemmän kuin ennen dieettiä.


3. Oletko joskus koittanut tiputtaa/nostaa painoa ruokavalion avulla?
Sen lentoemäntädieetin vedin joskus juurikin sen takia. Halusin äkkiä nesteitä pois ja painoa alas. Periaatteessa syön tälläkin hetkellä maidotonta/gluteiinitonta myös sen takia, että huomasin sen auttavan painon putoamiseen. Tai lähinnä ehkäisemään ylimääräisiä kiloja ja rasvakerroksia.

4. Mitä mieltä olet fitness-elämäntavasta, jossa omat eväät saatetaan ottaa mukaan esimerkiksi häihin tai kokoukseen?
Mun mielestä jokainen saa elää juuri niinkuin parhaakseen näkee, ja syödä niinkuin parhaakseen näkee. Tuo häihin omien eväiden tuominen särähti kyllä jotenkin korvaan, musta hääparia voisi kunnioittaa sen verran että syö häissä sitä mikä sopii edes suunnilleen omaan ruokavalioon. Toisaalta tiedän, ettei kisadieetillä oo kauheasti varaa poiketa ruokavaliostaan.

5. Millaista ruokaa syöt päivittäin? Kirjoita vaikka ruokapäiväkirjaa.
Tää on aika helppo. Aamu alkaa nykyään aina valkuaispuurolla (NAM). Siihen päälle marjoja ja maapähkinävoita sekä kyytipojaksi mantelimaitoa. Lämpimäksi ruoaksi vedän yleensä jotain peruskotiruokaa. Tänään söin niitä porkkanalettuja BBG-kanatäytteellä, viimeeksi mulla oli jauheliha-riisi-mössöä salaatin kanssa ja sitä ennen täytettyjä paprikoita. Yritän syödä lämpimän ruoan kanssa aina paljon vihanneksia. Lihan kanssa syön enää vain riisiä (pastaa ja perunaa en ole syönyt vähään aikaan) tai kasviksia. Näiden lisäksi syön jonkin pienen "välipalan" joko ennen tai jälkeen ruoan. Yleensä joko riisikakkuja tai näkkäriä, päälle maapähkinävoita tai hummusta, kasviksia, banaania tai kalkkunafileetä. Illalla saatan syödä vielä jotain pientä, yleensä vielä yhden riisikakun täytteineen. Ja päivän mittaan juon yli 2 litraa vettä sekä kupin tai kaksi teetä.


6. Kasvatatko tai keräätkö itse ruokaa?
Mulla ei ole tässä kämpässä parveketta missä vois kasvattaa ruokaa, muuten siellä varmaan ois. Täällä sisällä on välillä niin kuuma, etten oo saanut täällä pidettyä hengissä edes yrttejä, joten muita kasveja en käy edes yrittämään. :D Mulla on kyllä toiveissa pieni omakotitalo, jonka pihalle sais pienen kasvimaan ja marjapuskia. Sen sijaan että kasvattaisin, niin oon kyllä tän viimesen vuoden aikana innostunut keräämään sieniä ja marjoja. Sunnuntaina seuraavan kerran marjaan. :)

7. Käytätkö superfoodeja ja vitamiineja, jos käytät niin millaisia?
Superfoodeista käytän chia-siemeniä, ne kuuluu mun joka aamuiseen puuroon. Mustikatkin taidetaan laskea suomalaisiks superfoodeiks. Näiden lisäks syön päivittäin D-vitamiinia ja Ladyvita Beauty -ravinnelisää.

8. Kuinka usein käyt ulkona syömässä? Millaisissa ravintoloissa?
Aiemmin kävin ihan liikaa, joskus jopa useemman kerran viikossa. Eikä ne paikatkaan olleet mistään hohtoisimmasta päästä. Mäkkäri, hese, kebab-pitseriat ja Tang Capital. Onneksi oon nyt osannut olla menemättä, sen takia tää kroppakin on alkanut pikkuhiljaa muuttua haluttuun suuntaan. :)


9. Oletko addiktoitunut tiettyyn ruoka-aineeseen? Sokeriin, suklaaseen tai punaiseen lihaan?
Oon aika kova sokerihiiri. Kaikki makea menee, ja mikään ei oo liian makeeta mun makuun. Toisaalta kun ei hetkeen oo syönyt makeeta, niin ei sitä enää tee ees mieli. Tai jos tekee, niin mulla on mun marjat ja detox-tee. Melkein vois kyllä nykyään sanoa et oon addiktoitunu mun aamupuuroon, en tiiä mitään niin hyvääää!!

10. Seuraatko keskustelua ravinnon ympärillä mediassa?
Enpä oikeestaan. Välillä saatan eksyä vahingossa johonkin keskusteluun, mutta aktiivisesti en seuraa juuri mitään. Etsin tietoa yleensä silloin kuin sitä tietoa tarvitsen, esim. kun etsin gluteiinittomia välipalaideoita.

11. Kerro resepti johonkin lempiruokaasi/-herkkuusi.
Koska tätä mun aamupuuroa on hehkutettu tän kirjotuksen aikana jo muutamaan otteeseen, niin aattelin että se vois olla just passeli resepti tähän.


1,5dl pikakaurahiutaleita
2dl vettä
1rkl chia-siemeniä
2 munan valkuaiset
1rkl maapähkinävoita
kourallinen marjoja
kanelia
suolaa
mantelimaitoa

Ensin keitetään puuro normaaliin tapaan: kaurahiutaleet, vesi, chia-siemenet, suola ja kanelia. Kun puuro on melkein valmis, lisätään joukkoon valkuaiset ja sekoitetaan nopeasti ja hyvin. Kattilan voi ottaa tässä vaiheessa jo pois liedeltä. Kun puuro on sekoitettu tasaiseksi kaadetaan se lautaselle, päälle marjoja, maapähkinävoi ja lisää kanelia sekä tilkka mantelimaitoa puuron kylkeen. Sekoita ja nauti! :)

6 kommenttia

  1. Olipa hauska lukea vastauksesi 😀 kuullostaa terveelliseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, parhaani mukaan yritän pitää ruokavalion terveellisenä. Se on joskus nimittäin ollut kaukana siitä :D

      Poista
  2. Tää oli kyllä niin kiva postaus! Itse olen juuri aloittanut hiivattoman ja vehnäjauhottoman dieetin, joten kaikki terveelliseen syömiseen liittyvä kiinnostaa! Jään ehdottomasti lukijaksi blogiisi, ihan huippu! Tuota valkuaispuuroa aion myös testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooi kiitos ihanasta kommentista ja tervetuloa lukijaksi! :)<3 Tsemppiä uuteen dieettiin ja kannattaa ehdottomasti testata tota puuroa joku aamu. :)

      Poista
  3. Tuo valkuaispuuro kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla joku aamu :) toimiskohan mikroversiona niin että lisää ne valkuaiset valmiiseen puuroon siinä vaiheessa kun ottaa mikrosta.. T. Laiska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Luulis että se onnistuu noinkin, koska en itekään enää välttämättä laita kattilaa liedelle sen jälkeen kun oon ne valkuaiset lisänny. :)

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! <3