Miten pysyä vaatebudjetissa?

Mulla oli huhtikuulle suunniteltuna rahankäyttöbudjetti, jonka olin jaotellut eri osioihin vähän sen mukaan mitä pakollisia menoja mulla on, mitä suurinpiirtein olen ennen käyttänyt vastaaviin ostoksiin ja mihin mulla oikeasti on varaa. Me kun ostettiin vuoden alussa auto, niin en tullut aatelleeksi, että se syö sen verran ison osan tuloista, ettei voinutkaan enää ostella kaikkea mitä mieli teki.
Mutta ei hätiä mitiä, tämä tyttö kehitteli itselleen jo edellä mainitun kuukausibudjetin. Ja vaatemyyjällehän oli pakko jättää lovi myös niille vaateostoksille, koska eihän vaatteita ole koskaan liikaa vai mitä! Noh, koska mun vaateostokset oli edellisinä kuukausina riistäytyneet vähän käsistä, niin päätin laittaa vähän kovemman tavoitteen, eli 50€ limiitin.

Uudet asusteet.


Voin kertoa, että vaatekaupassa työskennellessä tulee ostettua ehkä vähän normaalia enemmän vaatteita, sillä sähän tarviit käytännössä puolet koko kaupasta omaan kaappiisi; ja toi kävis ton kaa kivasti, ja tota mulla ei kotona vielä ollukaan... Ehkä pieni värikynä tossa, but you get the point!

Mut kuinka uskomattomalta se kuulostaakaan, niin mä pääsin mun budjettiin. Ainakin melkein, 37 senttiä mentiin yli. Plus en laskenut budjettiin lahjakorteilla tehtyjä ostoja, koska nehän ei oo mun pussista pois. Mut tiiättekö miten mä pääsin mun tavotteeseen? Ja mitä sillä 50€:lla sitten oikein saa? Mäpä kerron.

Miten pysyä asetetussa budjetissa?

Mä listasin joka päivä mun tekemät ostokset mun bujoon, jotta mä pysyin perillä sitä, että paljon mä olen rahaa käyttänyt ja paljon mulla oli budjetissa jäljellä. Tää nyt on varmaan ihan selkee tapa. Mutta miten muuten vaikutin budjetissa pysymiseen, niin suunnittelu.
  • - Mitä oikeasti tarvitsen?
  • - Mitä ajatonta mun kaapista puuttuu?
  • - Mitä haluan kovasti, vaikken tarvitse, mutta mitä voisin integroida helposti mun vaatevalikoimaan?
Näitten lisäksi mietin useemman päivän aina jokaista ostosta. Yleensä ne vaatekappaleet, jotka jäi eniten pyörimään mieleen niin kotiutuivat meille. Monesti saatoin myös aamulla päälle pukiessa todeta, että hitsit se raidallinen t-paita olisi sopinut tähänkin asuun. Ja jos useammin sattui tällainen ajatus mieleen, tiesin että vaate tulisi ainakin käyttöön.

Huhtikuun uudet vaatteet.

No mitä sillä 50€:lla saa ostettua?

Jos jätetään kaksi paitaa ja laukku laskematta, jotka ostin lahjakorteilla (btw näiden kohdalla mietin myös tarkkaan mitä ostan), niin 50€:lla ostin yhteensä 5 tuotetta. Okei, tietenkin oon saanut nää vähän halvemmalla henkilökuntaedun ansiosta, mutta ei takerruta siihen.
Ostin siis yhdet culottes-housut, neuletakin, aurinkolasit, pitsineuleen ja sormikkaat. Housut osasin kuvitella niin monen yläosan kanssa, vaikken niitä olisi tarvinnut (toim.huom. niistä on tulleet jo mun lempska kesähousut). Tota beigeä neuletakkia olin kuolannut jo tosi pitkään ja kun se viimein päätyi aleen, niin ostin sen samoin tein. Mutta se on klassisen värinen ja mallinen.
Pitsineuleen halusin, sillä mulla on kesäksi musta, pitkä pitsikimono jo valmiiksi, mutta välillä kaipaa valkoista. Tämä eroaa siis myös hihojen ja helmojen pituudellakin. Joka kesä tekee mieli ostaa yhdet uudet bikinit ja yhdet uudet aurinkolasit. Tässä siis ne lasit. Ja sormikkaat tarvitsin kylmässä kevätviimassa, kun edelliset oli kadonneet ja lapaset alkoivat olla vähän turhan paksut.


Mitä mieltä ootte tämmöisestä budjetoimisesta? Oisitteko kiinnostuneita näkemään tällaisia postauksia jatkossakin, seuraamaan miten tämmöinen shopaholic pysyy budjetissaan? Ja onko teillä omia vaatebudjetteja tai vastaavia?

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3