Facebook-profiilikuvat

Paljon blogeissa pyörinyt Facebook-profiilikuvat 10 vuoden ajalta (Starboxilla Tiipii ainakin kirjoittanut aiheesta), sai minutkin pitkästä aikaa tutkimaan naamakirjaan lataamiani kuvia. Ihan ensimmäisiä profiilikuvia minulla ei enää palvelussa edes ole näytillä, enkä ole vielä kymmentä vuotta kerennyt siellä viettääkään. Taisin rekisteröityä Facebookiin 2009 tammikuussa ja vanhin kuva, jonka löysin sieltä oli 2010 helmikuulta.

2010


Ihana irvistys! Ikää siis kuvassa melkein 18-vuotta. Näin jälkikäteen ajateltuna tuo tukka on aivan ihana, ehkä kuitenkin ilman otsista! Oma väri muuten, mutta alta värjätty tummiksi.

Hiuksiin oli laitettu kesäkuussa pitkästä aikaa vähän väriä, kevytväriä tosin. Eli väri haalistui takaisin omaan sävyyn, mutta vähän reilu puoli vuotta tuon jälkeen oli tukka pidemmän aikaa sitten brunetti. 

2011


Tammikuu 2011. Herranjestas mitä teinikuvia. Vaikken ole juuri tuosta muuttunut, niin kulmakarvoista ja paakkuuntuneista ripsistä ainakin huomaa eron. Hiukset oli pitkästä aikaa suhteellisen pitkät. Ja tästähän tulee näköjään hiuspäiväkirja, kun juuri muuta kerrottavaa näistä ei ole. :D

Helmikuu. Tästä kuvasta moni sanoi, että näytän ihan meidän äidiltä. En osaa tuohon sanoa juuta enkä jaata, mutta ainakin nuo korvikset oli sillon ihan lempparit (yritän olla puhumatta mitään hiuksista). Ollaan oltu aikalailla viimeisten kirjoitusten parissa abivuonna. Vähän paistaa ehkä lievä väsymys kasvoilta. Noita aikoja atopiani paheni stressin takia ihan sietämättömäksi ja sen jälkeen ollaankin sitten elelty tämän kanssa.

Toukokuu. Nyt vähän rajumpaa tyyliä. Uskaltauduin vetämään tuosta sivusta tukan lyhyemmäksi niin kuin ajan trendiin kuului. Muutenkin ollut tuossa kuvassa kyllä tyyli kohdallaan. Muistan että samaisena iltana mentiin paikalliseen istumaan iltaa ja laulelemaan karaokea. Niinkuin aika monena muunakin viikonloppuna. :D

Heinäkuu. 2011 profiilikuvat on vaihtuneet tiuhaan tahtiin. Tämä kuva on otettu n. kuukausi yo-juhlien jälkeen. Edelleen samat lempparikorvikset ja vähän asennetta lippalakin muodossa. Olin aloittanut samana kesänä ensimmäisen oikean työni McDonald´silla.

Syyskuu. Juuri ammattikorkean aloittaneena, edelleen samat korvikset korvissa. Taitaa olla ainoa web-kamera kuvani Facebookissa. Ihan hirveä laatu, kun ajattelee.

2012


Maaliskuu. Naistenpäivälahja kaulassa. Tykästyin kyllä tuohon tummaan tukkaan silloin niin kovin, kai näytin vähän vanhemmalta tummahiuksisena.

Toukokuu. Olin yhdessä meidän koulun ekoissa tapahtumissa varikkopäällikkönä. Edellisen vuosikurssin opiskelijat järjesti nuo kisat ja meillä oli sama projekti seuraavana vuonna. 

Kesäkuu. Ensimmäinen kesäloma AMK:sta. En muista että tuona koko kesänä olisi tapahtunut mitään ihmeellistä. Muuta en osaa sanoa kuin että hyvän värinen tukka.

Marraskuu. Mulla on näissä profiilikuvissa kaks lempparia ja tää on niistä toinen. En muista millon tätä ennen mun hiukset ois olleet noin pitkät. Huomaa jotenkin, että tässä näyttää jo vähän aikuisemmalta kuin niissä ensimmäisissä kuvissa.

2013


Huhtikuu. 2013 oli mulle muutosten vuosi, se on jäänyt mieleen erityisesti elämäntilanteiden muututtua pitkien hankalien jaksojen jälkeen. Jotenkin siihen kaikkeen kulminoituu nuo mun hurjat hiukset, jotka kokivat myös muutoksen samoihin aikoihin. Nämä uudet hiukset päässä otettiin kuvat mun uudistunutta blogia varten ja siitä se sitten lähtikin pikkuhiljaa sekin homma rullaamaan. Jos pitäisi jotkut lempparihiukset näistä profiilikuvista valita, niin ne on ehdottomasti nää!

Heinäkuu. Turkoosit hiukset väistyi kuitenkin nopeasti punaisten tieltä. Suhteellisen vakava naama. Ja huomasimpa muuten, että samainen farkkupaita mulla oli juuri eilen päällä.

Lokakuu. Uusi rouhempi tyyli alkoi myös löytymään. Blogiin eksyi suhteellisen paljon asukuvia, kun pikkusisko pääsi kuvailemaan mun uudella järkkärillä. Muutenkin aloin noihin aikoihin päästä pikkuhiljaa nettishoppailun makuun ja pieni shopaholic nosti silloin jo päätään.

2014


Maaliskuu. Olin juuri muuttanut pois kotoa Lappeenrantaan silloisen poikaystäväni kanssa. Joten tässä ollaan aikalailla aikuistumisen kynnyksellä.

Kesäkuu. Sitten 22-vuotissynttäreiden kunniaksi hän vähän repäisi, tukka vaihtui blondiksi ja pituutta napsaistiin reilulla kädellä. Little did she know, uusi tukka on uusi alku.....

Heinäkuu. Edustavien profiilikuvien joukosta löytyy myös jotain ei-niin-edustavaakin. Vähän sitä hulluttelevampaakin puolta. 2014 kesä oli festarikesä, käytiin Summer Upissa Lahdessa (josta tämä kuva) ja Tampereella Blockfesteillä. Ehkä näin jälkikäteen nään tässä jotenkin itsenäisemmän naisen. 

Joulukuu. Tästä kuvasta tuun vähän haikealle mielelle. Kuvassa on juuri eronnut nainen. Sen näkee ihan selkeästi mun ilmeestä, hymyn takaa paistaa suru.

2015


Tammikuu. 2015 oli mulle selviytymisen vuosi. Yhtäkkiä piti laittaa kaikki uusiksi, selvitä erosta, etsiä töitä, uusi asunto, valmistua. Ja jotenkin pitää vielä itsensä kasassa. En voi sanoa, että mulle nousisi koko vuodelta mitään hirveän isoa mieleen. Jotenkin olen vain rämpinyt eteenpäin.

Maaliskuu. Ja jos muutama kuva taaksepäin näin itsenäisemmän naisen, niin tässä hän alkaa olla jo niin itsenäinen kuin voi. Juuri ensimmäisen kerran yksin asuvana. Joka joutui vielä samana vuonna kohtaamaan pettymyksiä, mutta pahin oli jo takana päin. Tämä on toinen niistä mun lempparikuvista!

Heinäkuu. 2015 kesällä sain taas paremman otteen blogiin, ja nämä kuvat on otettu mun festariasu-postaussarjaa varten. Ja tää oli ehdottomasti yksi sen postaussarjan lempparikuvista. Taas oli sisko kameran takana. Tuo reuhka oli ehkä mun käytetyin hiustyyli 2015 kesällä. Tykkään siitä edelleen.

Marraskuu. Koko maailmaa järkyttänyt Pariisin isku. Ja minun tukeni heille.

2016


Helmikuu. Ei ehkä ihan ajalleen päivitetty kuva. Tämä otettiin joulukuussa 2015 kun vihdoin valmistuin AMK:sta. 

Huhtikuu. Hän nauttii keväästä. Blogi oli siirtynyt juuri Starboxille. Siinä hän erittäin vastaanottavaisen näköisenä sille, mitä elämä tuo tullessaan. Eikä tiennytkään että tämä vuosi antaisi ja paljon.

Toukokuu. Silmiä vähän siristää auringonpaiste, mutta sisäisesti nautin niin kovasti. Kaukokaipuu on välillä kova, sillä reissussa rentoutuu parhaiten. Meidän Rodoksen reissulta on täälläkin jaettu paljon kuvia sekä video.

Heinäkuu. 2016 on ehdottomasti jäänyt mieleen kaikista reissuista, tapahtumista ja elämän mullistuksista. Yksi viime kesän kohokohtia oli ehdottomasti Korialla järjestetyt Pioneerifestivaalit, jossa käytiin kahden kaverin kanssa.

Syyskuu. Näitä kuvia räpsin blogia varten. Mulla käy vaan soimaan "Aikuinen nainen" päässä kun katon tätä kuvaa. Juuri siinä hän on onnellinen ja tyytyväinen.

2017


Maaliskuu. Jos sanakirjaan pitäisi laittaa onnellisuuden kohdalle joku kuva, niin se ois tässä. Oikeasti oon tossa 38 asteen kuumeessa. Ja päätin että lievitän sitä hirveetä oloa tekemällä maailman hienoimman meikin. Ja niin hän teki!
Vuosi alkaa olla jo puolessa välissä, kaikkea kivaa on tiedossa ja innolla ootan mitä muuta uutta ja odottamatonta tämä sekä muutkin seuraavat vuodet tuovat tullessaan. Ehkä niistä voidaan sitten myöhemmin ottaa uudet profiilikuvat, tehdä uusi vastaava postaus ja kertoa lisää ikimuistoisia tarinoita.

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3