Bloggaajatapaaminen Suomen Amazonilla

Kävimme perjantaina Starboxilaisten kanssa Haminassa ja Kotkassa tutustumassa lähiruokaan, koskenlaskuun ja tietenkin toisiimme. Olin viimeeksi bloggaajatapaamisessa vuosi sitten Lappeenrannassa, ja olikin kiva että tällä kertaa noin 80:sta bloggaajasta paikalle valikoitui suurimmalta osin eri porukka. Aina on kiva tutustua uusiin ihmisiin! 

Ensin pääsimme tutustumaan Haminassa sijaitsevaan Aholafarmiin ja siellä tarkemmin lähiruokaan. Ihana Tuula oli loihtinut meille villiyrttisalaattia, kermaperunoita, uunikasviksia ja possufilettä. Puolukkasurvos, sinappi, yrttivoi ja nokkosrieska olivat itsetehtyjä ja niiiin hyviä. Palanpainikkeeksi oli viinimarjamehua ja jälkkäriksi vadelmakiisseliä ja kermavaahtoa. Kuultiin paljon juttua villiyrttien käytöstä ja ruokailun jälkeen myös asiaa kirjoittamisesta Pekka Lakalta. Tai niinkuin Pekka ilmaisi; hän vietti iltapäivää heinäladossa parinkymmenen naisen kanssa! ;)

Puitteet olivat mitä parhaat! Ruokailun jälkeen siirryimme ähkyissämme ihailemaan laavua, josta saimme päivän ensimmäiset (muttei kyllä viimeiset) nokipannukahvit, maailman kosteinta raparperipiirakkaa ja ihanaa pihlajamehua. Onneksi kuulin miten se on valmistettu, nimittäin voisi kesällä kokeilla valmistaa ihan oman pihan pihlajista samaa mehua.Kävimme tutustumassa myös Aholafarmin metsäkirkkoon, jossa siis voi oikeasti mennä vaikka naimisiin. Siellä oli ihan alttarikin ja meillä tietysti oma pappimme Enna mukana. Ennakin kirjoitti omasta vinkkelistään perjantain reissusta. Matkalla takaisin kirkolta jäätiin tuijottelemaan vaskitsaa, joka makasi tiellä. Kuulemma tosi harvinainen. Onneksi nappasin kuvan. Niinkuin kaikki muutkin! :D

Aholafarmilta löytyy siis jos jonkinmoista tekemistä, näiden lisäksi myös hevosajeluita, rallikyydityksiä, jousiammuntaa ja offroadia. Haminasta suuntasimme tämän jälkeen kohti Kotkaa ja Erämys-Keisarin Koskia. Ja jos Aholafarmilta löytyy vaikka ja mitä, niin löytyy myös täältä. Koskenlaskua ja melontaa, kalastusta ja koskiuintia, sauna- ja kokoustiloja sekä joogaa. 
Ja toinen satsi nokipannukahvia. Aa että!

Meille oli järjestetty koskenlaskua Erämyksellä eli Kymijoella eli Suomen Amazonilla. Kerkesin jo autossa panikoida, että meillä oli jotain yksinmelontaa koskilla. Kerettiin kyllä yhdessäkin epäillä monesti meidän selviytymistä koko reissusta. Päässä taisi vilahdella vain otsikot kauheasta koskenlaskuonnettomuudesta. Loppujen lopuksi pidin koskenlaskusta niin paljon, että olisin voinut mennä heti uudestaan. Heti kun ei enää pelännyt ja totesi tämän olevan kivaa, niin se olikin jo ohi. Laskettiin kolmesta koskesta, jotka olivat vaikeusasteiltaan 1, 1+ ja 2. Suomessa lasketaan koskia 1-3, vaikka niitä on luokiteltu jopa kuuteen asti. Hui! Mulle riitti ihan nuo.
Pelokas tyttö ennen koskelle lähtöä.
Ja se voittajafiilis kun sieltä selviytyi! Kuva: Katariina Hostikka

Lopuksi saatiin vielä lisää ruokaa. Ahh! Loimulohta ja kaikkia herkkuja. Voin kertoa, että ei oisi tarvinnut iltapalaa tän päivän jälkeen syödä (söinpä kuitenkin, kun sisko tarjosi tortilloja). Kyllä sai koko päivän ihastella näitä ihania puitteita, joissa tuli päivä vietettyä. 

Illallisen jälkeen palkittiin vielä bloggaajia muutamassa kategoriassa ja suureksi hämmästyksekseni voitin Eniten uusia kävijöitä -palkinnon. Kiitos siis teille, jotka olette tässä keväällä eksyneet blogiini! Illan päätteeksi sain kyydin Lappeenrantaan ihanalta Lumottu polku -blogin Annilta, joka myös kirjoitteli päivästään ja samalla mökkirempastaan. Ja mökeistä puheen ollen, meillä kävi hassu yhteensattuma. Selvisi, että meillä on Annin kanssa mökit samalla järvellä, meidän mummit/mummot ovat naapureita ja meidän mökki on hänen mumminsa siskon entinen mökki..... Siis miten voi sattua! :D
Minä ja Ella Matilda -blogin Ella, joka voitti monipuolisen sisällöntuottajan palkinnon. Kuva; Katariina Hostikka

Suuri kiitos päivästä vielä muille bloggaajille, starboxille, Aholafarmille, Erämykselle ja Cursorille, jotka olivat järjestäneet meille kaikenlaista ohjelmaa.
Huikeita mimmejä nämä! <3 ..ja sami! Kuva: Anni Lapatto

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3