Maidoton ja gluteeniton mustikkapiirakka

Pakko tähän väliin jakaa ehkä tän syksyn suosikkiherkkuni, mustikkapiirakan, ohje. Tämä ohje ei sisällä maitotuotteita tai gluteenia. Mua snapchatissa seuraavat ovatkin voineet bongata ohjeen jo sieltä. :) Löysin ohjeen alunperin Reetan blogista, kun olin miettinyt että haluaisin hyödyntää kesällä keräämäni mustikat johonkin leivonnaiseen. Parasta tässä on se, että ohje on supersimppeli ja nopea. Multa löytyi silloin kaapistakin sattumalta kaikki ainekset valmiina (kenellä muka on mantelijauhetta valmiina kaapissa - öö, mulla?) Suosittelen kokeilemaan. Mustikoitten tilalla voi ihan hyvin käyttää myös vaikka omenia.


Vedä pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada taikina joko voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele päälle mustikat. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään kulhossa ja ripottele piirakan päälle. Paista 175 asteissa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia.

Viimeeksi käytin mantelijauheen tilalla kookoshiutaleita ja rypsiöljyn tilalla oliiviöljyn ja kookosöljyn sekoitusta. Helppo ohje vai mitä. :)

2 kommenttia

Iso kiitos kommentistasi! <3