Joulukalenteri: 3. adventti - jouluherkut

Tänään aattelin jakaa teille taas yhden herkkuohjeen, tällä kertaa suussa sulavaan kaakaoon. Ainekset näätte alla: maitoa, tummaa suklaata, kanelia ja suklaa&chili -maustetta sekä kermavaahtoa. Suklaa&chilin tilalla voi käyttää myös ihan perus chilimaustetta ja kermavaahdon voi vatkata itsekin (jos jaksaa :D).



1. Laita vesi kiehumaan yhteen kattilaan.
2. Kaada toiseen kattilaan maitoa parin desin verran ja lämmitä hiljakseen.
3. Ensimmäisen kattilan päälle laitetaan lasilautanen, jossa suklaa sulatetaan (tai jos omistat ihan vesihaudekattilan niin sulata siinä)
4. Mausta maito kanelilla ja chilillä.


5. Sulata suklaa (vaihdoin lautasen kattilan kanteen, kun se lämpeni nopeammin)
6. Sekoita suklaa lämpimään maitoon.
7. Kaada valmis, sekoitettu kaakao mukiin.
8. Pursota päälle kermavaahto ja koristele kanelilla.


Tästä tuli ihan superhyvää! Yksi vaihtoehto olis myös dipata mukin kostutetut reunat ensin chiliin. Sitten sais joka hörpyllä vähän lisää tulisuutta juomaan.

Ihan peruspipareiden lisäks en oo vielä tehnyt oikein mitään muuta jouluista. Paitsi glögiä lipittänyt jo lokakuusta asti. Pitäs keksiä perjantain valmistujaisia varten jotain ehkä semi jouluista menua ja tehdä työpaikan pikkujouluihin toffeeta. Taidan käyttää samaa reseptiä kuin viime vuonna.



Nyt kuuntelemaan kauneimpia joululauluja! HYVÄÄ KOLMATTA ADVENTTIA!

2 kommenttia

  1. Nam toi toffee näyttää niin hyvältä! Pakko varmaan itekkin kokeilla kun nyt niin monessa blogissa on näkynyt toffeen teko ohjeita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis viime vuonna ne onnistu niin hyvin, ja nyt onnistuin pilaamaan ne ihan totaalisesti! :D Hyviä kyllä, jos onnistuvat!

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! <3