RESEPTI: Tomaattinen katkarapukeitto

Heipähei! Viimekertaisesta reseptivinkistä on vierähtänyt jo jonkin verran, joten ajattelin tulla jakamaan teille tänne mun lempikeiton ohjeen. Mä en osaa hirveän montaa eri keittoa tehdä, mutta tää on mun ehdoton bravuuri ja suosittelen kokeilemaan. On muuten nopea ja helppo ruoka tehdä! :)
Tän tekee alle 15minuutissa ja ohjetta voi muutella oman maun mukaan.



Tomaattinen katkarapukeitto:
500g paseerattua tomaattia
1pss katkarapuja
1dl kermaa/kasvirasvasekoitetta
3/4dl valkoviiniä
puolikas tomaatti
1/4 pienestä sipulista
tilkka sitruunamehua
Mausteita oman maun mukaan:
sitruunapippuria
mustapippuria
cayennepippuria
cajun-maustetta
paprikamaustetta
(ketsuppia)
sitruunamelissaa koristeeksi

Pilko puolikas tomaatti ja 1/4 sipulia kuutioiksi. Paseeratun tomaatin voi laittaa kattilaan aluksi lämpenemään, itelläni liesi on n. 4:lla. Katkaravut voi heittää joukkoon melkein saman tien, varsinkin jos ne on todella jäässä. Lisää sitten kerma/kasvirasvasekoite ja sipuli. Kun seos alkaa lähes kuplia voi joukkoon heittää tomaattikuutiot, valkoviinin ja sitrunamehun. Mausta sitten oman maun mukaan. Unohdin ite viime kerralla kokonaan ton sipulin ja valkoviiniä ei ollut ollenkaan, mut hyvin se toimi ilman niitäkin. Sitruunamelissaa heitän ite tohon päälle, kun sitä sattuu meillä kasvamaan, mutta ihan hyvin päälle käy myös tilli tai ruohosipulikin.

Linkatkaa tohon alle teiän lempireseptejä, kokeilen aina mielellään jotain uutta! :)


2 kommenttia

  1. Herkullisen näköistä! Oon niin rakastunut tomaattikeittoihin, mutta en vaan koskaan oo kokeillut tehdä niitä itse.. Tänään kävin kuitenkin ostamassa tarvikkeet, joten huomenna kokeilen :) Kiitti reseptistä..käytän sitä hiukan apuna ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tomaattikeitot on ihan parhaita, tosi maukkaita! :) Hyvä että sait reseptistä inspistä! :)

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! <3