80km päähän syömään

Me käytiin viime perjantaina Porvoossa siskon ja kummankin miesten kanssa syömässä. Sisko ja hänen miehensä ajoivat Lappeenrannasta asti ja Petjakin ajoi itseasiassa Jyväskylästä Sinne (:D) ja takaisin. Kerroinkin teille viime syksynä saaneeni inspiraation punajuurilevitteeseen porvoolaisesta Bistro Sinnestä ja nyt sain houkuteltua muut mukaani testaamaan paikkaa.
Hummerikeittoa, katkarapuja ja marinoituja tomaatteja


Varattiin meille pöytä jo helmikuussa, kun saatiin vielä hyvä tarjous, ja sopivasti siskon miehellä sattui peli samalle viikonlopulle Kotkaan. Saatiin siis koko viikonlopuksi vieraita. Jos ette oo aiemmin käyneet Sinnessä syömässä, niin suosittelen lämpimästi. En oo missään muualla syönyt niin hyvää ruokaa. Ruoat tuodaan pöytään juuri sopivin väliajoin, jotta edellinen ruokalaji kerkeää painua ja nälkä taas vähän kasvaa. Minusta kaikista parhaiten ruokia kuvaa Petjan lause: "Näissä on niin paljon erilaisia makuja."


Porsaan poskea ja tryffelillä maustettua perunapyreetä

Alkupalaksi meillä on tällä kertaa hummerikeittoa, pääruoaksi porsaan poskea. Pääruoan jälkeen saatiin palat artesaanijuustoa raparperihillon kanssa ja jälkkäriksi sitruunapossea, salmiakkimarengilla ja vadelmasorbetilla. Ja minusta parasta on, että heillä käytetään raaka-aineissa paljon lähiruokaa. Mutta niin hienolla twistillä.Ruoan jälkeen käytiin vielä moikkaamassa serkkua, joka asuu Porvoossa. Lauantaina ulkoiltiin Kotkassa Katariinan puistossa ja Langinkoskella sekä illalla tehtiin omat herkkuruoat eli tortilloja. Tuli myös puolison mielestä parhaat tortillat ikinä, joten ruokapuoli oli viikonloppuna ainakin tosi onnistunut. Ja en tiedä teistä, mutta mä ainakin voin ajaa ruoan takii vähän pidemmällekin syömään (vaikken tällä kertaa ite ajanutkaan :D).
Ajaisitteko te? Ja mitä teidän viikonloppuun kuului?

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3