Onko sulla omat kassit mukana?

Kuinka moni teistä on kieltäytynyt viimeisen kahden kuukauden aikana ostamasta kauppakassia?
Paljon puhuttu muovin vähentäminen on ehkä yksi tämän hetken tärkeimmistä aiheista mun mielestä. Siihen voi kuitenkin vaikuttaa itse niin helposti joka päiväisillä valinnoillaan esimerkiksi kaupassa käydessään.
Eilen alkoi ympäristöministeriön ja Kaupan liiton Omat kassit mukana -kampanja. Kampanjan on tarkoitus saada ihmiset vähentämään entisestään muovikassien kulutusta. Tähän mennessä useat kaupat ovat muuttaneet muovikassinsa maksullisiksi ja halusin ehdottomasti lähteä mukaan tärkeään kampanjaan.


Näitä muovikasseja on käytetty jo kymmeniä kertoja.


Mä olen töissä Lindexillä ja olen siis päivittäin muovikassien kanssa tekemisissä. Meidän ketju lähti mukaan muovikassien vähentämiseen helmikuun alussa ja tähän mennessä niiden kulutus on huomattavasti vähentynyt. Enää noin kolmasosa asiakkaista ostaa muovipussin. Siis miettikää kuinka huikeeta!
Tavoitteena on kuitenkin vähentää kassien kulutusta entisestään ja siksi ajattelin jakaa teille muutaman hyväksi koetun vinkin.


Kestokassi taittuu helposti laukkuun mukaan.

Panosta kestokassiin. Monilla on kotonaan esim. IKEAn tai Pirkan kestokasseja, joita he käyttävät ruokaostoksillaan. Vaatekaupoissa on nykyään myös monenlaisia kestokassi-vaihtoehtoja, jotka kestävät myös katsetta ja ovat trendikkään näköisiä.
Käytä muovikassia useamman kerran. Monet kassit kestävät jopa kymmeniä käyttökertoja, kun nykyisin muovikassin kesimääräinen käyttöaika on vain noin puoli tuntia - suunnilleen kaupasta kotiin ja that's it.
- Jos mietit ostoskassien vähentämisen vaikuttavan roskapussiesi määrään, niin suosittelen ostamaan kotiin rullan roskapusseja. Yhdelle pussille jää vähemmän hintaa kuin kaupasta ostoskassiksi ostettuna.


Mun lempikestokassit tällä hetkellä. Punainen Lindexiltä, puukuvioinen tehty itse ja AWARE-tekstillä varustettu VeroModasta.

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3