Yksin reissussa Pärnussa

Alkuhuomio: olen aloittanut kirjoittamaan tekstiä syyskuun alussa.
Kesäloma on ohi ja paluu arkeen sujunut suhteellisen hyvin. Sain loppuloman aikana muutettua ja kämppäkin näyttää jo suht asuttavalta. Viimeeksi kirjoittelin teille Pärnussa ja ajattelin et niin kauniista paikasta mun on pakko tehä esittely tänne bloginkin puolelle. Kaikista erikoisinta tossa mun matkassa oli se, että olin matkalla yksin ensimmäistä kertaa (luultavasti en viimeistä).  Pärnu oli sopivan pieni yksin reissaavalle ja sopivan rauhallinen yksin reissaavalle naiselle. Matka ei ole myöskään liian pitkä ja nähtävää riittää myös pidemmäksikin aikaa. 


En ollut käynyt ennen Pärnussa, joten tein pientä tiedustelua ennen reissua niin perheenjäseniltä kuin blogeistakin ja sain aika kattavan listan nähtävyyksistä, joita kiertää, ja ravintoloista, joissa kannattaa käydä. En suunnitellut matkaa liikaa etukäteen, vaan menin vähän fiiliksen mukaan ja katselin karttaan merkkaamiani paikkoja ulkona käyskennellessäni.


Eniten ravintolasuosituksia sain varmasti Steffani-pizzeriasta, joita Pärnusta löytyy kaksinkappalein keskustasta sekä rannan läheisyydestä. Enkä moiti, pizza oli oikeasti tosi hyvää. Iltasella kannattaa kuitenkin varautua pitkiinkin jonoihin, päivemmällä pääsi suoraan pöytään istumaan.

Toinen hyvä paikka oli Ahoy Sushi lähellä keskustaa. Ensinnäkin sushi oli todella hyvää, esillepano oli hieno ja terassilta oli ihan mahtavat näkymät pienelle ravintoloiden täyttämälle kujalle. Suosittelen kyllä kaikille sushilovereille.

Selasin muutamia blogeja ennen reissuun lähtöä ja niissä suositeltiin saksalaistyyppistä paikkaa Edelweissia. Täältä olisi saanut saksalaista ruokaa, bratwursteja ja muuta, mutta otin itse paneroituja silakoita. Ravintolan sisustus oli myös teeman mukainen. Todella viihtyisä paikka!


Suurimman osan ajasta käytin eri nähtävyyksien etsimiseen. Niitäkin olin etsinyt valmiiksi blogeista ja muutamia hyviä vinklejä olin saanut vanhemmiltani. Eniten minua kiinnostivat erilaiset kirkot, joita löytyi pelkästään keskustan alueelta nelisenkunta. Näiden lisäksi käyskentelin paljon pitkin Pärnun rantaa ja puistoja. 
Muutenkin rakennukset ovat mielestäni hirveän hienoja Pärnussa. Niissä on hieman jotain saksalaistyylistä. Tai kertokaa ihmeessä jos tuolle tyylille on olemassa joku oma sanansa. :D


Ensi kertaa yksin matkustavana etsin netistä paljon vinkkejä yksin matkustaville naisille. Tässä teille muutama, joita matkallani käytin.
- Vasempaan nimettömään sormus, ellei jo ole. Häätää ainakin muutamat miehet ympäriltä.
- Älä kerro, että matkustat yksin! Jouduin yhden kerran valehtelemaan, kun minulta kysyttiin kenen kanssa reissaan. Hyvä tarina on että olet juuri tapaamassa tuttuasi tai niinkuin minä sanoin, olen vierailemassa ystäväni luona ja minulla oli tässä hieman omaa aikaa.
- Älä tutki karttaa keskellä tietä. Mielummin istu johonkin penkille tai mene vaikka läheiseen kuppilaan istumaan ja lukemaan karttaa. Itselläni oli yleensä hotellilta lähtiessäni selkeä suunnitelma mihin olen menossa ja mitä reittiä. Ja ruokaillessa tarkastelin kartasta uudelleen valitsemaani reittiä.
- Jos tarvitset apua, kysy sitä kauppojen tai ravintoloiden henkilökunnalta, muilta suomalaisilta, muilta naisilta tai vanhemmilta pariskunnilta. Tällöin joutuu harvemmin huijatuksi. Tietenkin matkatoimistot myös auttavat jos sellaisen kautta matkaan on lähtenyt. Itsehän lähdin juuri matkatoimiston kautta, jotta siirtymiset olivat mahdollisimman helpot ja apua sai tarvittaessa henkilökunnalta.
Päällimmäisenä reissusta jäi erittäin hyvä fiilis. Voisin lähteä uudemmankin kerran yksin reissuun, toisaalta ehkä kaksikin yötä riittäisi. Neljässä päivässä kerkesi nimittäin aika paljon koluumaan paikkoja läpi, mutta silti nähtävää jäi kyllä mahdolliselle seuraavalle kerralle.

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3