Mun pannuprojekti!

Tässä kohtaa, jos et ole ennen törmännyt muissa blogeissa tai Youtubessa sanaan pannuprojekti, varmaan ihmettelet että miten paistinpannut liittyy mitenkään mun blogiin. Noh ei hätää, en aio esitellä teille mun paistipannuja tai mitään muuta pannuihin liittyvää, vaan tää postaus koskee meikkejä! :D Pannuprojekti on ehkä vähän ontuva suomennos Project Pan -haasteesta, joka tunnetaan myös toisella nimellä Pan that Palette. Tarkoituksena on saada paletti kulutettua niin pohjaan, että "pannu" näkyy (ts.pohja). Pan that palette -nimi kertookin, että haaste on alkujaan tehty esimerkiksi luomiväripaletteja ajatellen, mutta kuten monet muutkin niin päätin laajentaa repertuaaria muihinkin meikkeihin kuin paletteihin (oikeestaan mulla ei ole yhtään palettia tässä mukana vielä). Näiden mun valitsemien meikkien lisäks saan käyttää myös muita tuotteita näiden ohella, kuten luomiväriä, poskipunaa yms. Ja jos tulee sellainen tilaisuus, esim. juhlat, että meikin täytyy olla täysin kohdillaan, niin annoin itselleni luvan käyttää siinä tapauksessa mun parempia meikkejä näiden tilalla.


Aloitan haasteen ensin näillä kahdeksalla tuotteella, ja katson sitten lisäänkö aina uuden tuotteen kun yksi tulee käytettyä loppuun. Valitsin tähän joitain sellaisia tuotteita, joita en muuten käyttäisi hirveästi ja sellaisia joiden tiedän olevan hyviä päivittäiseen meikkiin (eikä haittaa jos joudun hankkimaan uuden samanlaisen tilalle). Osa näistä tulee käytettyä luultavasti hieman nopeammin loppuun kuin toiset, kuten tämä Vichyn päivävoide. Se on jo melkein lopussa, kun oon meikannut näitten tuotteitten kanssa nyt vähän yli viikon. Kun tää voide loppuu, niin saatan ottaa tilalle jonkun muun Livboxista tulleen päivävoiteen.


Meikkivoiteeksi valitsin Lumenen CC-voiteen. Tästä joskus mainitsinkin - tää on mun lempituote meikkipohjan tekemiseen. Sävy on just oikee mulle talvisin, mutta koostumus kaipaa alle aina hyvän päivävoiteen. Muuten se kuivattaa ihoa ihan liikaa. Kun tää loppuu, niin uskon että mun iho alkaa olla jo vähän ruskeempi, joten voin sitten vaihtaa suoraan tummempiin BB-voiteisiin. Pitää ehkä silti ostaa uus tällanen, sillä tää on paras tuote, jos haluaa matan lopputuloksen esim. johonkin juhliin.


Tää on ehkä vähän random juttu. En tiiä miten paljon muut käyttää silmänympärysvoiteita näin päälle parikymppisenä. Ite oon tottunut käyttää näitä jo 18-vuotiaasta asti. Mulla löytyy silmänympärysvoiteita tällä hetkellä muutama kappale kylpyhuoneesta, yks meikkipussista (eli tämä) ja yks makkarista. Oon yleensä tykännyt vaihdella näitä lähes päivittäin, sillä mulla on samanlainen olo näitten kanssa kuin huulirasvojenkin. Että jos käyttää samaa tuotetta joka kerta, niin sen teho laskee. Onks joku muu huomannut samaa? Halusin kuitenkin tähän haasteeseen yhden silmänympärysvoiteen ja valitsin Lumene LAB:n, koska se on hyvä jokapäiväinen voide. Se sopii musta sekä illalla että aamulla käytettäväksi. Tämän jälkeen otan ehkä toisen Lumenen voiteen mukaan haasteeseen.


Ripsarin valitseminen ei ollut vaikeaa, sillä mun ripsivärillä on oltava tietyt ominaisuudet. Tärkeimpänä ehkä vedenkestävyys, toisena tuuheuttavuus (onks tää ees sana?). En ees muista kauan oon omistanu tän Max Factorin -ripsarin, joten se riittää syyksi ottaa se mukaan haasteeseen. Ehkä olis hyvä käyttää tää jo pois nurkista pyörimästä. Tää on jo suhteellisen lopussa, eikä tää musta oo ikinä tehnyt ripsistä kauheen pitkän näköisiä ja siks käytänkin tän kanssa aina toista ripsaria. Toiseen kerrokseen tuleva ripsari saa olla vesiliukoista, koska alla oleva vedenkestävä pitää taivutukset kuitenkin paikoillaan. Tokana ripsarina oon käyttänyt sitä Livboxista tullutta Scandal Eyesia (*klick*), mutta en ota sitä tähän haasteeseen mukaan. Seuraavana haasteripsarina vois kuitenkin olla esim. Dermosilin pidentävä ripsari, sekin pitäis käyttää loppuun. Sen jälkeen saan ostaa sitten jonkun uuden ripsivärin! :)


Olin aika järkyttynyt kun tajusin miten monta kajaalia mulla on! Siis siihen nähden miten hitaasti niitä kulutan. Ja ajattelin siksi käyttää ainakin useimmat niistä tämän haasteen avulla/aikana. Haasteen ensimmäinen kajaali on Lumenen Natural code -sarjan eyeliner. Tääkin on mulla ollut jo jonkin aikaa, ja musta tää pitäis saada kans pois mun meikkipussista. Oon nykyään tykästyny enemmän Paesen glitter-eyelineriin ja Rimmelin vedenkestävään Scandal Eyes-eyelineriin. On inhottavaa, kun kajaalit sotkeentuu ja suttantuu, mut uskoisin et saan tän käytettyy siitä huolimatta. Älkää siis ihmetelkö jos näytän pandalta tän kevään aikana! :D


Huulimeikkejäkin on kertynyt vuosien varrella ihan kiitettävä määrä ja kai niistäkin pitää pikkuhiljaa päästää vanhimmat yksilöt pois päiviltään. Otin siis ekaksi kohteekseni Rimmelin Apocalipsin nuden huulilakan. Tykkäsin paljon tästä silloin kun sen ostin - väri oli hyvä ja koostumus mielenkiintoinen. Aluksi se näyttää ihan huulikiillolta ja myöhemmin muuttuu hieman mataksi ja huulipunamaisemmaksi. Nykyään en hirveesti välitä tosta väristä, joka on enemmänkin musta oranssiin taittava. Onneksi tuolla odottaa kuitenkin toinen pinkki samasta sarjasta!


Sitten lisää tuosta kasvojen meikkaamisesta. Oon ihan hurahtanut valokyniin: tarviin sitä silmäkulmiin, kulmien alle, nenänpieliin, nenän varteen, amorinkaarelle, leukaan ja poskipäille. Enkä enää tiiä miten pärjäisin ilman. Ainut vaan et olin, sillon aluks kun näitä etsin, niin pihi, että ostin halvimman eli tän Lumene Natural Coden valokynän. Ei tässä muuten ole hirveästi vikaa, mutta aika paljon saa kierittää tuolta toisesta päästä että mitään ainetta tulee ulos! Ja toisekseen tän kestävyys on ihan omaa luokkaansa - huonoa luokkaansa. En kuitenkaan tykkää hirveästi heittää meikkejä pois, joten tämä tulee käyttää loppuun tämän haasteen aikana.


Ja sitten viimeisenä ja tällä kertaa todellakin vähäisempänä, Rimmelin Stay Matte -peitepuikko. Tän pakkauksen ulkomuodosta jo näkee, et miten vanha tää on. Joten ei ees tarvii keksii parempaa selitystä sille, miksi tää pitää käyttää pois.

En tiedä kauan mun haaste kestää, mut yritän ainakin käyttää nää tuotteet pois ennen kuin ostan uusia tilalle. En haluu kuitenkaan rajoittaa ostomahdollisuuksia millään lailla, joten jos nään jossain hyvän mascaran hyvään hintaan, niin varmasti ostan sen vaikkei edellinen ois vielä lopussa. Eri asia, käytänkö sitä ennen kuin edellinen on loppu! :) Saatan lisätä kesken haasteen uusia meikkejä mukaan, ja ajattelin että voisin niitä sitten päivittää tänne. Ja varsinkin sitten, kun saan näitä pikkuhiljaa tästä käytettyä.

Tässä kirjottaessa tuli mieleen, että mullahan on ihan hirvee määrä kysilakkoja. Viimeeks eilen ostin uuden! Oon joskus ottanut niistä jo kuvatkin ja meinasin tehdä teille postauksen koko kööristä, mutta se sitten jäi. Ehkä voisin ottaa päivitetyt kuvat, esitellä kokoelma teille ja ottaa sitten tähän haasteeseen mukaan muutamia lakkoja, jotka pitäisi käyttää pois. Mutta, mitä mieltä olitte mun pannuprojektin meikeistä? Onks joku tehnyt tän haasteen joskus? Tai oisko teillä jotain muuta ehdotusta, mihin tuoteryhmään tätä samaa ideaa vois soveltaa?

EDIT// Videopäivitys projektin puolivälistä löytyy täältä.

2 kommenttia

  1. Mun ehdoton meikki suosikki on ollu syksyn ja talven ajan toi lumenen cc voide! Musta se on tosi hyvä ja levittyy tasasesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kyllä munkin suosikki! :) Just tänään mietin et pakko varmaan ostaa uus tollanen heti kun tuo tulee loppuunsa :D

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! <3