Biopussin taittelu sanomalehdestä

Joulu on ovella. Kattilat porisevat liedellä ja roska-astiat täyttyvät juuresten kuorista, kinkkurasvasta ja joulun jälkeen niistä ylijääneistä joululimpun kannoista, joita kukaan ei jaksanut enää neljättä päivää putkeen syödä. Näin kärjistetysti! Mutta tosiasia on se, että ruoantähteitä joulun aikaan kuitenkin syntyy.
Niinkuin kerroin aikaisemmin, olen halunnut ottaa pieniä askeleita kohti ekologisempaa elämäntapaa. Ja koska koen, että olen näiden asioiden kanssa yhtä pihalla kuin varmasti moni teistä, niin ajattelin avata teille aina tätä mun matkaa - askel askeleelta. Olen myös innokas ottamaan vinkkejä vastaan kokeneemmilta ekologisuuden kävijöiltä.

Yksi ensimmäisistä ekologisemmista askeleista meidän huushollissa oli kierrätyksen parantaminen. Ja tarkemmin biojätteen lajittelun aloittaminen. Meillä kotikotona on kierrätetty niin pitkään kuin muistan, mutta bioroskis/komposti meille tuli vasta myöhemmin. Ja ko. projekti taitaa tällä hetkellä olla siellä hieman jäissä.
Mun pikkuveli ja -sisko on tehneet näitä sanomalehdistä taiteltuja biopusseja jo vuosia sitten, ja ne oli mulle sitä kautta jo tuttuja. Mutta kun laitoin ohjeen näiden taittelusta instaan jokunen aika sitten, niin palautteen perusteella nää oli vielä uusi juttu aika monelle. Ajattelin siis jakaa nuo samaiset instastoryn videot tännekin, jos joku lukija haluaa taitella samanlaiset.
Ja miksi nää sanomalehdistä taitellut pussit on parempia kuin ne biohajoavat muovipussit, joita kaupan HeVi-osastolta saa? Koska ne biohajoavat muovipussit eivät maadu yhtä nopeasti. Ja kun ne eivät maadu, ne ovat edelleen muovia, joka täytyy erotella mekaanisesti muusta biojätteestä. Eli suoraan sanottuna aiheuttaa turhaa työtä jätteenkäsittelylaitoksilla. Samalla saa sanomalehdet hyötykäyttöön.
PS. Muistakaa irrottaa niitit sanomalehdistä ennen niiden taittelua.
PPS. Pahoittelut snäppilaadusta. Ei hivele minunkaan visuaalista silmää. Mutta mennään tällä kertaa tällä!
PPPS. Hyvä vaihtoehto hedelmäpussiksi on itsetehty kestohedelmäpussi.
PLUS Erittäin ihanaa joulun odotusta kaikille! <3

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3