Korealainen ihonhoitorutiini

Mä törmäsin tänä syksynä ekaa kertaa netissä korealaiseen/aasialaiseen ihonhoitorutiiniin. Ja koska tykkään kokeilla kaikkea uutta - varsinkin kun huomaan, että ko. tuotteet löytyy omasta kaapista - niin täähän meni heti testiin.
Jos länsimaalainen ihonhoito perustuu helpouteen ja nopeuteen, niin korealainen on kaukana siitä, sillä heidän ihonhoitorutiinissaan on kymmenen vaihetta.
Korealaisille ihonhoito on tärkeä, jopa vakava asia ja siihen halutaan panostaa huolella.
Luulen, että monelle kymmenen vaiheen ihonhoitomenetelmä kuulostaa liian vaivanloiselta ja aikaa vievältä. Mutta uskon, että moni muuttaa mielensä kokeiltuaan menetelmää ensin. Itse olen ainakin huomannut kuivan ihoni pitävän tästä.


Kaksi ensimmäistä vaihetta ovat niin sanottu kaksoispuhdistus. Eli ensin öljypuhdistuksella puhdistetaan öljyliukoinen lika pois ja puhdistus täydennetään toisessa vaiheessa tavallisella puhdistusaineella. Puhdistusmaidolla tai -geelillä. Tai mitä nyt sattuu käyttämäänkään.
Kolmas vaihe on kuorinta. Itse kuorin kasvot noin kerran viikkoon entsyymikuorinnalla, jossa ei ole siis mekaanisesti kuorivia rakeita. Neljäs vaihe on tuttu kasvovesi, joka palauttaa iholle normaalin pH-arvon (pH-arvot on tärkeä osa aasialaista ihonhoitoa) pesun jälkeen ja kosteuttaa ihoa.
Viides vaihe alkaa olla meille länsimaalaisille vähän tuntemattomampi, nimittäin hoitoneste. Neste levitetään valmistelemaan iho seuraavia hoitotuotteita varten, joita on kuudennen vaiheen seerumit. Hoitonestettä ja seerumeita myös kerrostetaan iholle, sen tarvitessa lisää kosteutta tai lisätehoa. 
Näiden jälkeen iholle levitetään kangasnaamio - joka ilta! Itse oon tyytynyt käyttämään kosteuttavaa kasvonaamiota vain kerran viikkoon, mutta miettikää niitä tehoja kun kasvot saisi lisäkosteutusta joka päivä.
Kahdeksanneksi levitetään silmänympärysvoide (ja tiedättekö, että sitä olisi hyvä käyttää jo kun aloittaa silmien päivittäisen meikkaamisen!) ja sen jälkeen kosteusvoide, joka lukitsee kaiken kosteuden vielä paikalleen. Viimeisenä vaiheena aasialainen käyttää vielä yönaamiota tai aamulla hän laittaa aurinkosuojan.
Tein teille videon miltä mun rutiini näyttää ja kertaan teille vielä tässä mun käyttämät tuotteet. Ensimmäisenä Peppy Galoren Diva Cleansing oil -öljyputsari ja perään Mary Kayn 3in1 cleanser kuivalle iholle (löytyy myös rasvaisen ihon versiona). Samassa putelissa on myös kasvovesi, joten kun en kuori kasvoja niin siirryn suoraan kohtaan viisi.
Hoitonesteenä on The body shopin Oils of life Intensely revitalising essence lotion, jonka käyttötarkoitusta mietin noin vuoden verran ennen kuin tänä syksynä selvisi sen olevan hoitoneste. Seerumeina mulla on päivällä Mary Kayn Day solution ja illalla Night solution ja perään vielä Mossan Vitamin oil coctail -öljyseerumi.
Jos laitan kasvonaamion, niin käytän Lumenen Ultra sensitive moisturizing & calming maskia. Tai näitä vierailevia tähtiä kuten viime postaukseni naamioita. Silmänympärysvoiteeni on Mary Kayn Timewise Firming eye cream ja kasvovoiteeni saman merkin Advanced moisture renewal. Yönaamioihin en ole vielä tutustunut.

Vaikuttaako tämä teidän mielestä liian aikaa vievältä metodilta vai kiinnostuitteko kokeilemaan?

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3