Satokauden hedelmäsalaatti


Helmikuu hujahti ohi ja maaliskuutakin on jo puolet mennyt. Aikaa menee niin ihmeellisen nopeasti nykyään. En tainnutkaan kertoa teille vielä helmikuun ekotekoa, joka meillä oli valmiiden roskapussien osto. Valmiit roskapussit ovat ohuempia, joten niihin on käytetty vähemmän muovia ja ne ovat kappalehinnaltaan edullisempia.

Usein kauppaan otetaan mukaan oma kestokassi, vanha muovikassi tai ostetaan se paperinen versio. Muutaman kerran ollaan kuitenkin vielä sorruttu kaupassa ostamaan muovinen ostoskassi, joten takapakkiakin ollaan tultu. Roskapussien tarpeen takia niitä ei meille kuitenkaan nyt enää tarvitse ostaa.

Muovittoman maaliskuun sijasta ajattelin ottaa loppukuun tavoitteeksi muovien lajittelemisen, sillä meidän taloyhtiöön tuli juuri uudet muovinkeräysastiat. Voi olla, että kun huomaan mikä määrä muoviroskia kertyy, niin sen jälkeen meillä mietitään vielä tarkemmin muovien vähentämistä. Mutta hiljaa hyvä tulee!


Me saatiin muuten joululahjaksi tehosekoitin ja sen jälkeen ollaan selkeesti lisätty hedelmien sekä kasvisten syöntiä. Oonkin nyt innostunut testaamaan kaikkia uusia hedelmiä ja uusimpana tällä viikolla pitayaa eli lohikäärmehedelmää. Päädyin testaamaan sitä satokausikalenterin innoittamana, ja heidän facebook ja insta ovatkin olleet nyt mulla kovan selauksen alla. Sieltä löytyy niin hyviä vinkkejä sekä tietoa kauden kasviksista ja hedelmistä.

Kasvikset, hedelmät ja marjat ovat parhaimmillaan satokauden aikana. Ne ovat silloin ekologisempia, sillä niihin on käytetty vähemmän torjunta-aineita ja lannoitteita ja ne ovat myös maukkaampia sekä usein edullisempia satokauden aikana. Satokausien takia hedelmien ja kasvisten hinnat ja saatavuus kaupoissa vaihtelevat suuresti vuoden aikana.


Lohikäärmehedelmä oli koostumukseltaan kuin kiivi tai meloni. Maku oli aika mieto ja pehmeä, joten ajattelin että sitrushedelmät sopii varmasti hyvin sen kanssa. Satokausikalenterissa suositeltiin pitayan kanssa myös mangoa. Yleensä meillä on laitettu hedelmäsalaattien sekaan rahkaa, mutta satokausikalenterissa ehdotettiin limellä maustettua kookosmaitoa salaatille kastikkeeksi. Siitä tulikin mulle ehkä tämän salaatin kivoin juttu. Ja sitä pystyy käyttämään vastaisuudessakin hedelmäsalaattien lisänä.

Ei kommentteja

Iso kiitos kommentistasi! <3